• ERR-i spordibossi leib tuleb lauale ikka koletuma raskelt. Toimiks justkui kahesuunaline liiklus: rahvas maksab sulle palga, aga saab sellega ka õiguse sulle ja su alluvatele vastu päid ja jalgu lajatada. Sisuliselt iga päev. Olgu su nimi Kaljuveer või Saarna.

• Ei hakka süvenema viimaste päevade võrkpallivaidluse detailidesse – põhjusel, et nüansse leidub üle ühe –, vaid rõhutan üldisemat pilti. Rivo Saarna võib pükstest välja hüpata, aga otsuseid, kas ekraanil on multikas või võrkpall, ei langeta tema. Ei saa langetada, ei pea ega hakkagi langetama. Jah, tal on võimalik ehk oma valdkonna eest jõulisemalt seista, aga tegelikult on ka see kogu loos üksnes detail.

Hoopis olulisem on teada, et Saarna & Co on kanali juhtkonnalt ja eelkäijalt saanud pärandi, millega peab lihtsalt elama ja hakkama saama. Koduse jalgpalliliiga mängud ei kattu küll otseti teiste spordivõistlustega ega röövi
primetime
’i, küll aga söövad armutult rida „spordisaadete maht ETV-s”.

Kiirpilk ka tulevikku. Olge valmis, napi paari kuu pärast läheb taas mölluks. Täpselt samal ajal alustab võrkpallikoondis Itaalia vastu EM-finaalturniiri ja jalgpallikoondis madistab Wembleyl inglastega. Vutt on põhi- ja võrkpall teises kanalis. Muide, võrkpall on ETV 2-s ka päev hiljem, kui kell 18.30 heideldakse prantslastega. Aga siis ei ole jalus jalgpall, vaid „Aktuaalse kaamera” uudised. Püha lehm, nagu ka multikad.

Lemmikliiga alustas. Pärast Ragnar Klavani Augs­burgis tegijaks sirgumist mu lemmikuks kerkinud Bundesligas pandi pall eile õhtul mängu. Klavan ja Augsburg stardivad täna. Mida neilt soovida? Et mullusele superaastale tuleks samasugune jätk. Et purustataks müüt – väikeklubi ei suuda korraga koduliigas ja Euroopas hakkama saada. Et Eesti poiste uus iidol teeniks karjääri lõpetuseks lepingu mõnda suurklubisse.