Kuueliikmeline seltskond jagunes kaheks juba 1000 m jooksu esimesel ringil. Esikolmikusse kuulusid "jänes", Kipketer ja keenlane Kennedy Kimwetich, teises kolmikus jooksis Metsala koos kahe skandinaavlasega. Eestlane püsis neli ringi viimasena, kuid eelviimasel sirgel möödus ühest konkurendist. Et jäneski oli kõrvale astunud, tähendas 2.21,87 Metsalale neljandat kohta. Raivo Mägi eelmine Eesti rekord oli 3,03 sekundit aeglasem.

Metsala arvas, et ta võinuks tulemust ehk sekundi võrra veelgi parandada ja rootslast Birger Ohlssoni edestada, kui julgenuks kiiremini alustada. "Sattusin Eesti üsna aeglastest jooksudest väga tugevate meeste sekka. Selline kontrast võttis pisut värisema," põhjendas Metsala aeglast algust.

Erki Noole Reval Cupi raames peetud 1000 m jooksus jäi Metsalal rekordist pisut puudu -- 2.25,04. Midagi head ei tõotanud ka Eesti praeguse parima maileri etteasted 1500 m jooksudes Eesti meistrivõistlustel ja Balti matshil. "Neid võistlusi ei anna Stockholmi jõuprooviga võrrelda. Eestis poleks ma elu sees 2.21,90-ga jooksnud. Balti matshi 1500 meetris tuli üheaegselt jahtida nii esikohta kui tulemust, mis eeldab mõnevõrra ettevaatlikumat jooksu," rääkis Metsala.

Homme osaleb Metsala Tamperes Soome, Rootsi ja Balti ühiskoondise matshil, kus jookseb 1500 meetrit. Sise-EM-ile pääsu tagaks tulemus 3.43,0. "Kui kõvad mehed teevad head tempot, loodan Tamperes alla 3.45 joosta. Mõtlesin tagantjärele, et ehk võinuks Stockholmiski 1500 meetrit proovida. Seal joosti mulle üsna sobivas tempos," ütles Metsala.

Kipketer lõi lõpusirgel veenvalt Kimwetichi, kuid 2.16,47 tähendas selget allajäämist oma tippmargile. "Pealtvaatajad aitasid igati kaasa ja tundsin ennast hästi, kuid tuleb arvestada, et iga päev ei õnnestu maailmarekordit ületada," sõnas Kipketer Reutersile.

Kipketer ei tee kaasa EM-võistlustel Gentis. "Pühapäeval jooksen Birminghamis ja siis hakkan keskenduma välishooajaks," ütles Kipketer.

Metsala sai kuulsal Kipketeril võidu puhul kätt suruda. "Kipketer justkui hõljuks raja kohal, sedavõrd kerge on tema jooks," iseloomustas Metsala. "Et sellist kergust saavutada, peab midagi looduse poolt antud olema, ehkki kindlasti teeb Kipketer ka kõvasti tööd."