Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel viigistas Derby County kodus Southamptoniga 0:0. Klubi jaoks veidi kesise tulemuse taustal paistis silma väravavaht Mart Poomi veatu tegutsemine.

"Parima tõrje tegin teisel poolajal, kui lätlane Marians Pahars lähedalt lööma pääses. See oli ilmselt üldse esimene kord, mil Eesti ja Läti huvid Inglismaa vutiplatsil põrkusid," muigas Mart Poom. "Eesti jäi peale."

Derby võimalustest ei sündinud väravat

"Esimesel poolajal mängisime üsna kehvasti ja talusime Southamptoni kerget survet," hindas Poom. "Southamptoni–taolisel väljalangemishirmus klubil on vist kergem end hooaja lõpul motiveerida. Teisel poolajal ründasime, aga taas kord ei suutnud me võimalusi väravaks lüüa."

Poomi sõnu ilmestab interneti fännilehekülje ülevaade. 85. minutil ei tabanud Darryl Powelli lähilöök. 87. minutil sai Southamptoni väravavaht Neil Moss käed ette Horacio Carbonari pallile. Veel kaks minutit hiljem lõi Kevin Harper värava eest mööda. 91. minutil tõrjus Moss suurema vaevata Paulo Wanchope ja 93. minutil Carbonari löögi.

Vigastatud koht

lubas mängida

"Minu ametiks jäi rohkem tsenderduste püüdmine," ütles Poom. "Päris vinget tõrjet ma ei teinudki. Noppisin põhiliselt tsenderdustest tulnud palle, viga ei teinud."

Poom loodab neli vooru enne meistrivõistluste lõppu, et püsib suveni Derby väravasuul. "Kolmemängulist karistust kandev Russell Hoult teeb hoolega trenni, kuid ma loodan end tõestada," sõnas Poom. "Kui platsile jään, sujub uue tööloa taotlemine ehk lihtsamalt."

Derby püsib 48 punktiga kaheksandal kohal. Juhib tiitlikaitsja Arsenal London (69), kes alistas võõrsil Middlesbrough 6:1 (4. pen Marc Overmars, 38. ja 78. Nicolas Amelka, 45. ja 60. Nwankwo Kanu, 58. Patrick Vieira -- 87. Alun Armstrong). Punktiga jääb maha Manchester United.

Kahekuine Markus Poom nautis isa mängu

Esmakordselt viibis isa jalgpallilahingu aegu areenil kaks kuud vana Markus Poom.

"Ühe poolaja magas Markus maha," naeris Mardi elukaaslane Lissel Pillart. "See-eest jälgis ta teisel poolajal tähelepanelikult ja rahulolevalt isa ettevõtmisi."

"Korraks võpatasin -- siis, kui Mardile selga hüpati ja ta lamama jäi. Õnneks polnud hullu midagi." Ründaja nägi ses olukorras ikkagi kollast hoiatuskaarti.

"Nädalaid nullinud kubemelihase venitus mängu ei seganud," ütles Mart Poom ise. "Kartsin, et probleeme tekib palli platsile löömisega, kuid sain ka sellega hakkama. Mul on hea meel, et Markusele tema esimesel saabumisel häbi ei teinud."

"Tavaliselt piiravad klubi poolehoidjad Marti, kui me enne mängu Pride Parki juurde jõuame, nüüd ümbritseti rohkem Markust ja mind," tundis Lissel tähelepanust pisukest rõõmu.

"Kui pärast pallilahingut koju lähen, aitab Markus maa peale tagasi tulla," arutles Derby fännide lemmik.

Laupäeval kartis Poom, et pühapäev kulub ravile, kuid eile rõõmustas: "Jalg on kombes, ei valuta. Lähen pärast hommikust sauna perega pühapäevapuhkust pidama ehk siis linna peale jalutama."

Gunnar Press