Kui esimesel poolajal viskasid võõrustajad vastaste korvi järjest 17 vastuseta punkti, siis paarkümmend minutit hiljem mõõtis Rock varuga tagasi – 28:3 spurt oli löök, millest Kalev/Cramo ei taastunud.

“Üks imelik mäng,” tõdes Martin Müürsepp. “Alati võib olla rahul mingi perioodiga, aga niimoodi üks hea meeskond üles-alla kõikuda ei tohiks.” Samas viskas Müürsepp mõnuga kivi ka Kalevi kapsaaeda: “Tundus, et Gert Kullamäe jooksis Kalevi noored üle. Mina ka.”

Kolmandat korda Kalevist parem olnud Rocki mäng oli kaks ja pool veerandaega  kõike muud kui võitjale kohane. Poolaja kaotasid tartlased 40:52.  “Viskame liiga palju kaugelt peale, vaja oleks tasakaalustatud mängu,” leidis Müürsepp.

Kolmanda perioodi esimesed minutid ei tõotanud muutust. Müürsepp teenis võitluses Kristjan Kanguriga neljanda vea, Valmo Kriisa tabas seevastu kaugviske. Kui 15 minutit jäi mängida, oli Rock taga 46:63.

Siis aga mängupilt muutus, palju organiseeritumalt kaitses töötama hakanud Rock surus vastastele peale oma rahuliku ja aeglase mängutempo. Kalev, kellele olid esimesel poolajal edu toonud kiired läbimurded ja ootamatud rünnaku- lahendused, jäi toppama ning kindlalt vabaviskeid realiseerinud Rocki ei suudetud pidurdada ka vigadega.

“Lõpuks juhtus platsile hea koosseis, hakkasime kaitses omavahel rohkem rääkima,” sõnas Gert Kullamäe, kuid kirus meeskonna esimese poolaja mängu. “Poolaeg oli täielik katastroof. Lasta endale selle ajaga visata 52 punkti, on ilmselgelt liiga palju.”

Kalevi üksiküritajad

Rocki kolmanda veerandi spurdi 13:3 lõpetas vaheajavile, kuid järgmisel kümnel minutil juhtus see, mis tundus paratamatu. Kõigepealt viis jalavalu trotsinud Tarmo Kikerpilli kaugvise Tartu 70:69 juhtima. Individuaalselt tegutsenud Kalev/Cramo mängijatel kadus teravus – esimese punkti said võõrustajad alles viis minutit enne veerandaja lõppu ja sedagi Travis Reedi vabaviskest!

Burlacu initsiatiivitus Povila Butkeviciuse läbimurde ja pealtpaneku takistamisel poolteist minutit enne lõpuvilet tähistas Kalev/Cramo loobumist.

“Tartu leidis pidevalt uue mehe, kellele panustada. Kui saime ühe mängija kinni, tuli järgmine ja viskas sisse,” rääkis pettunud Kalev/Cramo peatreener Veselin Matic, tõstes esile Tanel Teini ja Marek Doronini panust. “Rahuldusime esitusega esimesel poolajal. ”

Valmo Kriisa Matici väitega, nagu oleks meeskond loorberitele puhkama jäänud, ei nõustunud. “Mingit kindlustunnet esimese poolaja järel ei olnud. 20-punktine edu ei luba puhkama jääda. ”

Tartu Rock juhib täisedu ehk viie võiduga Balti liiga teist divisjoni, Kalev/Cramo langes ühe vähem peetud mängu juures kolmandaks.

Korvpalli Balti Liiga

Tallinna BC Kalev/Cramo – Tartu Ülikool/Rock 74:85 (Reed 17 + 9 lp, Kangur 16, Kriisa 16 – Allingu 14, Müürsepp 14 + 7 lp, Kullamäe 12)