Koondise peatreener Tiit Sokk ütles, et tema pole veel Müürsepaga kõnelnud, läbirääkimisi peab korvpalliliit. Alaliidu koondistemänedÏer Keio Kuhi kinnitas, et ta võtab Müürsepaga ühendust Kuortane laagri lõpupäevil või vahetult pärast laagrit.

Koondislased viibivad Soomes Kuortanes 10.–26. juulini. Kohe laagri järel peetakse kaks maavõistlust Soomega.

Kui läbirääkimistel Müürsepaga on Kuhi sõnul praegu aeg maas, siis Gert Kullamäega on jutud aetud. “Rääkisime temaga, aga ta ei osale enam koondise tegemistes,” tõdes Kuhi.

Kolmelt jaa-sõna

Kullamäe ja Rauno Pehka loobusid koondisemängudest pärast 2004. aasta sügisel peetud EM-tsüklit. Poolteist aastat varem olid lõpetamisest teatanud Aivar Kuusmaa ja Margus Metstak.

Praegu on kogenumatest kindla jaa-sõna andnud Valmo Kriisa, Tanel Tein ja Tarmo Kikerpill. Küll lähenetakse kõigile nimetatutele individuaalselt, mitu meest ravib vigastusi. Millal nimetatud kolmik treeningutega liitub, selgub lähiajal.

Koondise kandidaatide ettevalmistav laager Kuortanes algas 28. juunil. Algusest peale teeb tsükli kaasa ka Janar Talts, kes veel juunikuus pidas Saksamaa meistrivõistluste finaalmänge.

Läti võõrustab Eestit Riias

•• Korvpalli EM-valikturniir peetakse 31. augustist 16. septembrini, alagrupi üks või kaks paremat meeskonda pääseb otse finaalturniirile.

•• Eesti alustab 31. augustil kodumänguga Taani vastu, 3. septembril kohtutakse võõrsil Lätiga. Kui viimastel aastatel on lõunanaabrid pidanud kodumänge – ka Eesti vastu – Ventspilsis, siis nüüd võõrustatakse vastaseid uhiuuel Riga Arenal. Eesti fännidel on sinna hõlpsam minna.

•• Eestile jätkub EM-sari veel kahe välismänguga Horvaatias ja Taanis. Tsükli lõpetuseks võetakse Rocca al Mare suurhallis vastu 13. septembril Läti ja 16. septembril Horvaatia.