Kõige tähtsam on vältida suuri vigu. Karel stardib reedel Eesti meistrivõistlustel ja seejärel Sotši MK-etapil. 8. veebruaril sõidab ta Itaaliasse Passo Lavaze Val di Fiemme lähe-dasse mägikülla, mis asub 1800 meetrit üle merepinna. Ta teeb kaks nädalat mäestikuettevalmistust, mis mõjus talle hästi nii juunioride MM-i kui ka U-23 MM-i eel, kus ta tegi hooaja parimad sõidud.

Algo, kelle peaeesmärk on sõita MM-il hästi 50 kilomeetrit, ettevalmistuses on tähtsal kohal maratonidel osalemine. Ta sai Tšehhis Jizerská maratonil kümnenda koha, enne MM-i on ees stardid Skandinaavia karikavõistlustel 10 km klassikasõidus ning Alutaguse ja Tartu maratonil.

Anti võistleb pühapäeval Tallinnas Eesti meistrivõistlustel ja seejärel Sotši MK-etapil. Edasiseks kaalume kahte varianti. Esimene: ta treenib nagu enne Torino olümpiat Davosis. Teine: ta valmistub MM-iks kodus.

Mille võrra on muutunud sinu roll treenerina pärast seda, kui Eesti suusaliit peatas sinu volitused suusakoondise peatreenerina, ehkki 2010. aasta suvel oli sinuga sõlmitud nelja-aastane leping?

Kõige suurem muutus ongi see, et ma pole enam peatreener. Mina ei vastuta kogu koondise organisatsiooni eest. Laagrite planeerimisel võin Rauli (ESL-i spordidirektor Raul Olle – A. N.) aidata, kui ta seda vajab. Mina ei vastuta enam koondise eelarve eest, mis varem oli algusest lõpuni minu rida. Ma ei vastuta koondise komplekteerimise eest. Otsused on edasi antud alarühmade treeneritele ja lõpliku otsustamise õigus on spordidirektoril.

Varem olin koondise iga sportlase lepingutega kursis. Kellel läks seis kriitiliseks, siis aitasin, et sportlasele minimaalselt vajalik raha hulk kokku saada.