Intrigeeriv vastasseis saab teoks 5. juulil Saku suurhallis järjekordsel tennise galaõhtul, kus rootslane Wilander on andnud lubaduse lüüa kaasa nii üksik- kui ka paarismängus.

41-aastast Wilanderi peeti kakskümmend aastat tagasi maailma parimaks liivaväljakute spetsialistiks. Galaõhtu mängitakse aga kõva kattega väljakul, mis peaks andma eestlastele väikese eelise.

“Ega need tennisemaailmas seni kaasa löövad vanameistrid nii vanad polegi, sest nad kõik on veel neljakümnendates eluaastates ja üsna teravad,” arvas ilmselt paarismängus osalev Vahkal. “Hiljuti oli näiteks matš, kus vanameister John McEnroe lõi 18-aastaste USA lahtiste meistrivõistluste võitjat. See peaks näitama, kui kõvast puust need mehed ikkagi on.”

Wilanderi Tallinna tulek tehakse ametlikult teatavaks täna. Samaaegselt avalikustatakse ka eestlane, kes rootslasele suurhallis üksikmängus vastu astub. Tõenäoliselt on selleks meie esinumber Mait Künnap.

Leconte jääb tulemata

“See, et meie poistel Wilanderiga raskeks läheb, ei näita meie taseme nõrkust, vaid nende meeste tugevust,” arvas Vahkal. “Ma usun, et kui keegi neist vanameistritest otsustaks praegu suurde tennisesse tagasi tulla, siis oleks ta paari turniiriga maailma edetabelis 300 ja 400 koha vahel.”

Algselt plaanisid galaõhtu korraldajad Wilanderi vastaseks kutsuda Tallinna kuulsa prantslase Henry Leconte, keda Wilander võitis 1988. aasta Prantsuse lahtiste finaalis. Paraku ei leidnud aga Prantsuse koondise kaptenina Davis Cupi võitnud Leconte Eestisse tulekuks aega.

Eelmine galaõhtu oli 2004. aasta lõpus, mille peakülaline oli Anastassia Mõškina.