Meistrite liigas osaleb 32 meeskonda, need on jaotatud kaheksasse neljasesse alagruppi. Meeskonnad mängivad iga vastasega kaks mängu, ühe kodus, teise võõrsil. Alagrupi kaks parimat meeskonda pääsevad edasi kaheksandik naali, kus nad loositakse paaridesse ja needki mängivad omavahel kaks mängu, kodus ja võõrsil. Edasi pääseb iga paari parem, kuni selgubki tiitli võitja.
Jalgpall3 klubi mängivad Meistrite liiga alagrupiturniiril esimest korda: taanlaste FC Nordsjaelland, Prantsusmaa Montpellier ja Hispaania Malaga. Klubide taust on erinev: Malaga on vana jalgpalliklubi, mis asutati aastal 1904, Montpellier 1974 ja FC Nordsjaelland 1991. Valitsev Taani meister on seni keskendunud eelkõige noorte jalgpalli arengule, neil on tugev talendiotsingusüsteem, mis on nüüd ka oma klubile edu toonud.

„Oleme igal kohtumisel selgelt autsaiderid, kuid ootame neid huviga. Mängud pakuvad kindlasti põnevust ja miks mitte ei võiks me üllatada samamoodi kui koduliigas,” rääkis taanlaste treener Kasper Hjulmand.


4
meeskonda – Madridi Real, Manchester City, Dortmundi Borussia ja Amsterdami Ajax – moodustavad täna algava jalgpalliturniiri surmagrupi.

Tõsi, Reali ja Cityt peetakse alagrupi favoriitideks, kuid ei Borussia ega Ajax ole meeskonnad, kes lähevad võitlema kolmanda koha nimel.

Juba täna kohtuvad kaks suurt meeskonda omavahel. „Kõik räägivad Hispaania ja Inglismaa meistrist, aga Meistrite liiga mõte ongi parimatega võistelda. Paljud arvavad, et meil pole võimalust, kuid ise jääme siiski teisele seisukohale,” sõnas Saksamaa ajalehele Bild Dortmundi Borussia ründaja Marco Reus.


3,5
on koefitsient hooaja eel sellel, et FC Barcelona triumfeerib 25. mail Londonis Wembley staadionil Meistrite liiga võitjana. Madridi Reali koefitsient on 5,0.

Kuigi möödunud kevadel jäi ennustatud finaal kahe Hispaania hiiu vahel ära, on tänavu taas just nemad need, kellele panustatakse.

Neile kahele järgnevad Manchesteri klubid: City hoiab kolmandat kohta 9,00 ja möödunud aastal põrunud United neljandat 9.50-ga.

Kes aga tahab rikkaks saada, peab riskima ja panustama näiteks FC Nordsjaellandile, Clujile, Zagrebile või Borissovi BATE-le – nende meeskondade peale mängides saab raha tagasi tuhandekordselt.


7.
korda võõrustab Londoni Wembley staadion Meistrite liiga finaalkohtumist.

Huvitav on aga see, et viimati juhtus see alles 2011. aastal. Kunagi varem ei ole üks staadion saanud võimalust nii tähtsat mängu kolme aasta jooksul kaks korda korraldada.

Euroopa jalgpalliliidu president Michel Platini põhjendas tehtud otsust sellega, et kevadel tähistab Inglismaa jalgpalliliit oma 150. sünnipäeva.

Varasemal kuuel korral on Wembley finaalis meistriks kroonitud AC Milan (1963), Manchester United (1968), Amsterdam Ajax (1971), Liverpool (1978) ja Barcelona (1992 ja 2011).
Varasemal kuuel korral on Wembley finaalis meistriks kroonitud AC Milan (1963), Manchester United (1968), Amsterdam Ajax (1971), Liverpool (1978) ja Barcelona (1992 ja 2011).