Siin pole mõtet rääkida sellest, et Kedainiai on eelmise aasta Balti liiga neljas tiim – kahe hooaja vahel lahkus klubi koosseisust koguni 13 (!) mängijat ning seetõttu on tegemist juba hoopis uue meeskonnaga.

Rahuloluks polnud põhjust ei treeneritel ega mängijatel. Võistkonna resultatiivseimana üheksast kolmepunktiviskest seitse tabanud ning lõpuks 25 punkti kogunud Gert Kullamäe oli vahetult pärast lõpuvilet vägagi ärritunud.

“Ma ei taha negatiivne olla, aga selle meeskonnaga on meil ikka küll veel väga, väga pikk tee käia,” nentis snaiper. “Ma ei oska öelda, kas isegi eelmise, Kalevi-mänguga võrreldes oli mingi edasiminek. Mängime ja teeme kohati selliseid vigu nagu mingi A-klassi poiste võistkond.”

Tartu alustas mängu 12:2 spurdiga, kuid seejärel lubati leedulastel korvirõngasse uputada paar tabavat kaugviset ning mäng tasakaalustus. Kaitses jäi hätta muidu vahetusmehe rolli täitev Kristo Aab, kelle peatreener Algirdas Brazys lülitas Silver Leppiku asemel algkoosseisu tolle haige jala tõttu. “Kristo ei ole veel piisavalt mänginud,” tõdes Brazys.

Rocki 6:0, 8:0, 10:0 spurdikatsetustele vastasid  leedulased tempo kiiremaks ajamise ja visa hingega, vaatamata sellele tundus mäng Tartu kontrolli all olevat, sest 7–10-punktine eduseis püsis. Kui aga viimasest veerandajast oli veel mängida üheksa minutit, näis, et kordub taas eelmise nädala Kalevi-Rocki mängukäik. Leedulased vähendasid eestlaste eduseisu 61:60-le, kuid Kullamäe ning Tarmo Kikerpilli üks tabav kolmene vedasid kodumeeskonna nutuseks kippuvast olukorrast välja. Martin Müürsepp ja Georgi Tsintsadze lisasid neli punkti ja eduseis oli taas 14 punkti.

Tõusule järgnes langus

Kaks minutit lõpuni, ähvardas olukord kujuneda täielikuks fiaskoks. NeveÏise üleväljapressingu ohvriks langesid nii Kikerpill kui ka Tein. Leedulased tõid kiiresti kaks lihtsat korvi, millele Gytis Sirutavicius lisas järgmisel rünnakul veel tabava kolmepunktiviske. Kikerpilli kaks punkti 40 sekundit enne lõpuvilet tõid siiski leevendust ning Teini tabav vabavise tegi lõppseisuks 76:71.

“Muidugi on alati parem mängida s***sti ja võita, kui mängida s***sti ja kaotada,” nentis liidrikoorma enda õlule võtnud ja viimasel veerandajal kümme punkti toonud Kullamäe.

Seevastu võidutunnet küll ei ole, tunnistas Martin Viiask pärast kohtumist. “Täpselt sihuke tunne, nagu oleks just väljakul peksa saanud. Üldse ei ole rahul – oleme pikemad ja suuremad, aga kaotasime jälle lauavõitluses. Oleksime pidanud selle mängu paarikümne punktiga võitma.”

Nii peatreener Brazys, abitreener Tõnu Lust kui ka Viiask mainisid  tohutut ebastabiilsust Rocki mängupildis. “Igale meiepoolsele heale tegutsemisele ja tõusule järgnes samaväärne langus,” selgitas Brazys. “Aga on vaja, et kogu esitus oleks ühtlaselt heal tasemel.”

Lust tõi lisategurina välja agressiivsuse puuduse – mängu jooksul teenisid Rocki mängijad vaid seitse vabaviset, millest realiseeriti neli. Ka korvi alt tuleb  liiga vähe punkte. “Kui Müürsepp on korvi all, siis on jõle hea neid palle sinna anda. Aga kui teda pole, siis on väga keeruline,” tõdes Kullamäe.