„Olen väga erutunud ja samas rahulolev,” sõnas 2009. aasta suusahüpete maailmameister Lindsey Van US Todayle. „Oleme viimastel aastatel elanud suurte lootustega, ent meile on ka koht kätte näidatud,” lisas USA naissuusahüppajate liidu president Deedee Corradini. Naised soovisid võistelda juba mullu peetud Vanvouveri OM-il, kuid siis leidis rahvusvaheline olümpiakomitee, et ala kandepind on liiga väike, et seda maailma tähtsamale spordipeole lu­bada. Nüüd on aga ROK-i president Jacques Rogge seisukohal, et uued alad lisavad mängudele mängulisust.

„Meie ala arengus on igal juhul algamas uus etapp,” rääkis Van, kes kolme aasta pärast on 29 aastane. „Pikk teekond on selja taga, kuid uus ja huvitav aeg ootab ees.”

Vähemalt sama õnnelikud on ka rennisõitjad.  „Jagasime just treeneriga rõõmusõnumit, ta ütles, et ükski teine võistlus maailmas ei ole olümpiamängudega võrreldav,” rääkis maailmameister Roz Groenewoud. „Ega ma päris täpselt ette ei kujuta, kuidas seal võistelda on,” lisas ta. Meeste sama ala maailmameister Mike Riddle nimetas olümpiaisade otsust unistuse täitumiseks. „Motivatsioon treenida tõuseb kohe kõvasti, loodan kindlasti Venemaalt medaliga tagasi tulla,” tõdes ta.