Hokikohtunikuna läheb Naganosse Aleksandr Pavlovski, massöör–terapeudina Vladimir Sinenki ja võistkonna mänedÏerina Maarit Vabrit. Delegatsiooni juht on Allan Kiil, pressiesindaja Are Eller. Kaasa sõidab ka Eesti Paraolümpiakomitee president Toomas Vilosius.

Arvult seitsmendatele paraolümpiamängudele oodatakse 1500 sportlast 31 maalt. Võisteldakse mäe-, laske– ja murdmaasuusatamises, kelgutamises ning kelguhokis. Avamistseremoonial 5. märtsil peaks Eesti lippu kandma meie kogenuim paraolümplane Vilma Nugis. Nugise kontos on Albertville’ist kolm viiendat kohta, Lillehammerist pronksmedal ning kolm neljandat kohta.

Treener Tõnu Kinksi sõnul on Nugis viimasel ajal jõudsalt edenenud — 1997. a EMil sai ta hõbemedali ja kolm pronksist autasu. Naganos kavatseb Nugis lisaks neljale murdmaadistantsile võistelda laskesuusatamises. “Treeningutes pole pause tekkinud,” ütles veebruarikuise Tartu maratoni naiste arvestuses 21. kohaga lõpetanu Eesti Päevalehele. “Käisin Soomes lumelaagris, treenisin koos suurele olümpiale sõitnud meessuusatajatega.”

Murdmaasuusatajad alustavad heitlusi 8. märtsil. Meie hokimehed asuvad aga võistlustulle juba 6. märtsil, esimene vastane on Suurbritannia. Turniiril osaleb 8 meeskonda, Eestile andis võistlemisõiguse mulluse MMi 4. koht.

Eesti Paraolümpiakomitee president Toomas Vilosius ütles eilsel pressikonverentsil, et enam ei piirduta puuetega inimeste toetamisel juttudega. “Saadame pikale reisile küllaltki arvuka delegatsiooni,” märkis Vilosius. “Enamus kulusid kaetakse riigieelarvest. Paraolümpiamängud pole sündmus üksnes neile, kes Naganosse lähevad. Saatusekaaslased võtavad südidest naistest–meestest eeskuju ja murravad samuti normaalsesse ellu.”