Kui juba varem ei möödunud nädalatki, mil Guardiolat poleks seostatud ühe või teise klubi või koondisega, siis see teade pani nii mõnedki kosilased kihelema. Keegi neist pole aga plekita peigmees – kel napib raha, kel on kasvatamatud hoolealused ja kel veel vanad kaasad veskikivina kaelas.

1. Manchester United

+ Kahtlemata on ManU-l just selline filosoofia, millest Guardiola lugu peab. Klubi ja Guardiola teineteisemõistmine annaks hoogu paljutõotavale koostööle. Pealegi näib Guardiolat oma järeltulijana eelistavat ka Sir Alex Ferguson isiklikult – on teda ju mitu korda nähtud New Yorgis Guardiolaga kohtumas.

Olgugi et Fergusonil on turjal 71 aastat – 26 hooaega ManU treeneritoolil istunud juhendaja teatas vaid mõned päevad tagasi, et jätkaks oma kohal hea meelega veel paar-kolm aastakest. Vaevalt et klubi hakkab teda noorema mudeli vastu niisama lihtsalt välja vahetama.

2. Chelsea

+ Raha. Palju raha. Roman Abramovitš pole kunagi saladust teinud, et treener, keda ta ihaldab oma meeskonna eesotsas näha, on just Guardiola ning ta on hispaanlasele lubanud anda tšeki, mille summa lahtri võib Guardiola ise täita. Ka näib praegune juhendaja Rafa Benítez olevat ametisse kutsutud just selliseks vahepeatreeneriks, keda saab sobiva juhuse saabudes kiiresti parema vastu välja vahetada.