“Kokku tehti Dünamo peale 13 panust,” ütles Spordiennustuse juhatuse liige Sven Kolga. “Autsaiderile panustamises pole midagi ebatavalist, kuid eriline on, et seda tehti maksimaalsete, 2000-krooniste panustega.

Sellist riski võetakse väga harva.”

Kui kaks päeva enne mängu algust oli Spordiennustuses Dünamo võidukoefitsient 7,5, siis Ahvenamaal asuv arvuti kesksüsteem andis suurte panuste osas hoiatuse, mispeale Spordiennustus alandas riskide maandamiseks koefitsienti kahel korral, peatudes lõpuks 4,0 peal.

Kuigi Dünamo on endale lasknud tänavu mängus sisse keskmiselt kolm väravat ja tema varasemate tänavuste mängude väravate vahe Merkuuriga oli 13:2, õnnestus Tallinna meeskonnal mäng üllatuslikult võita.

Üks kahest Merkuurile löödud väravast oli 35 meetrilt tehtud ja pidanuks pealtvaatajate hinnangul igal juhul väravavahi saagiks langema. Merkuur lõi oma ainsa värava kaks minutit enne mängu lõppu. Merkuurile ei olnud tulemusel tähtsust, sest viiendast kohast kõrgemale ta tänavu enam ei tõuse ja ihaldatud eurosarja ei pääse.

Kuna Spordiennustus kahtlustas Dünamole meelega kaotamist, pöörduti eelmisel nädalal kriminaalasja algatamiseks politseisse, kes peab selgitama, kas panustajad on Merkuuri klubiga kaudselt seotud. “Oleme selle mängu võitude väljamaksmise esialgu peatanud,” ütles Kolga. 13 panustajast mitmed teenisid väidetavalt umbes 50 000 krooni, sest tegid mitme piletiga maksimumpanuseid.

Väravavaht vilets

Põhja ringkonnaprokuröri Lauri Aasmanni sõnul esialgu kuriteos kahtlustatavaid ei ole. Jalgpalliklubi Merkuur president Vladislav Karev ei usu, et klubi mängijad tahtlikult Dünamole kaotasid. “Meil oli selles mängus väga vilets väravavaht, sest põhiväravavaht oli põlvetraumaga väljas ja teine väravavaht Venemaal,” rääkis Karev. “Treener ütles pärast mängu, et oleks meil normaalne väravavaht olnud, poleks me kaotanud.”

Karevi sõnul on Dünamo vaatamata suureskoorilistele kaotustele meistriliigas siiski meeskond, kes võib kõigile vastu hakata. “Levadia sai nende vastu võidu alles viimastel minutitel löödud väravatest, Tulevik kaotas ja mängis viiki. Kui nad ennast kokku võtavad, võivad kõigile vastu hakata.”

Spordiennustuse juhi Sven Kolga sõnul on nad petturite paljastamiseks pöördunud varem politseisse vaid ühel korral. “Aasta alguses üritas üks inimene meilt promoraha teenida ja genereeris meie jaoks eri inimestest olematu promorühma. Politsei selgitas selle pettuse kiiresti välja,” rääkis Kolga.