Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel hoidis Mart Poom Derby County värava laupäeval puhtana ning meeskond tegi kodus Coventryga viigi 0:0.

Vaatlejad märgivad, et Poom püüdis kõrgeid tsenderdusi kindlalt ja ajastas väljajooksud suurmeisterliku täpsusega, kuid fenomenaalseid tõrjeid talle ei omistata.

"Jah, ma ei teinud sellist supertõrjet nagu kolmapäeval mängus Leicesteri vastu," möönis Poom kohtumiselt koju jõudes telefonitsi. "Me pidanuks võitma, sest olime selges ülekaalus ja lõime häid võimalusi. Õnn polnud meie poolel."

Derby võimalused jäid kasutamata

Eriti kindlalt ohjas Derby mängu esimesel poolajal. Juba 8. minutil pidi Coventry vv Magnus Hedman kõik oskused mängu panema, et Darryl Powelli löök üle otsajoone juhtida. Poolaja lõpus ei kasutanud võimalusi Mikkel Beck ja Paolo Wanchope.

Teisel poolajal pääses Noel Whelan Poomiga silmitsi -- pall läks mööda. Derby lõi ohte viimastel minutitel. Kõigepealt ei tabanud Dean Sturridge pärast Kevin Harperi söötu palli. Lisaminutil pillas Hedman palli, kuid Wanchope ja Powell puterdasid suurepärase võimaluse ohutuks.

Derby: Poom, Horacio Carbonari, Stefan Schnoor, Powell, Sturridge, Wanchope, Rory Delap (77. Harper), Jacob Laursen, Spencer Prior, Stefano Eranio (46. Adam Murray), Beck (59. Francesco Baiano).

37 mänguga 52 punkti kogunud Derby peab meistrivõistluste viimase kohtumise pühapäeval Londonis Chelseaga. Poom, kes on pärast Russell Houlti diskvalifitseerimist lasknud nelja mänguga väravasse vaid kaks palli, loodab ka lõppvaatuseks platsile pääseda.

"Russell on nüüd karistusest vaba. Aga tunnistan ausalt, et väljavahetamine oleks mulle tõsine pettumus," rääkis Poom. Chelseaga saaks ta mängida Inglismaale saabuvate ema ja õe pilgu all.

Fännid tunnistasid Laurseni parimaks

Derby fännid tunnistasid klubi lõppeva hooaja parimaks mängijaks taanlasest kaitsja Jacob Laurseni. Hääletusel järgnesid argentiinlane Horacio Carbonari ja inglane Spencer Prior.

"Kui esikolmikusse mahuvad vaid kaitsjad, näeme selgelt meie tänavuste hädade lähtepunkti -- rünnak on nõrk," arutles Mart Poom, kes eelmisel aastal kahe ründaja, itaallase Francesco Baiano ja kostariikalase Paulo Wanchope vahele teiseks hääletati.

"Laursen on esikoha ära teeninud. Ta on stabiilne ja kindel kaitsja, eeskujulik proff, kes mängib korralikult välja ka harjumuspäratud kohad. Väravavahile kujutab Laursen endast ideaalset mängupartnerit," kiitis Poom taanlast, kes on pärast Igor Shtimaci vigastust kaptenipaela kandnud.