Otsustajad, alaliidu juhatus ja tippspordikomisjon on aga kahese poolt.

Selge on vaid üks: ühesel võistleb 1990. aasta maailmameister ja Sydney olümpia kuues mees Jüri Jaanson, kes katsevõistlusel, MK–etapil Münchenis edestas juuli keskel noort annet Leonid Gulovit. Jaanson sai toona viienda, Gulov üheksanda koha.

Tõnu Endrekson ja Gulov võitsid möödunud nädalal teatavasti Linzis kuni 23–aastaste MM-il kuldmedali paarisaerulisel kahepaadil. Saavutus oli sõudeliidu juhatusele piisav, et kinnitada paatkond ka täismeeste MM–koondisse. Ent sel juhul jääksid suurvõistluselt eemale Silver Sonntak ja mullu Guloviga juunioride maailmameistriks tulnud Andrei Shilin, sestap treenerid Mihkel Leppik ja Sergei Glu‰ko neljapaati moodustada soovivadki.

Ent paat ise saabus Eestisse teisipäeval, alles eile õhtul istusid mehed sellesse esmakordseks ühistreeninguks. ”Esiteks pole neljane osalenud ühelgi võistlusel ega teinud tänaseni ühtki ühistreeningut; teiseks pole ettekujutust, millise kvaliteediga on Hiinas valmistatud paat,” loetles sõudeliidu juhatuse ja tippspordikomisjoni liige Mihkel Klementsov vastuargumente. ”Seetõttu on kahepaadil eduvõimalus suurem.”

Pooled kohtusid eile Pärnus emotsionaalseks muutunud koosolekul, kus sportlastele teatati, et MM-il võistleb kahepaat. ”Mehed läksid seepeale neljasega veele,” vahendas alaliidu peasekretär Jaan Tults sõudjate esimest reaktsiooni. ”Neljase moodustamisest on räägitud möödunud sügisest, kokkuvõtete tegemisest saati. Paraku pole paatkond koos olnud, nõnda pole saadud ka ühtki MM-i valiknormi täita,” jätkas Tults.

MM peetakse Luzernis 18.– 26. augustini. Eesti võib üles anda nii kahe– kui neljapaadi ning kohapeal ühe neist nimekirjast kustutada. Klementsov ei välistanud juhatuse otsuse muutmise võimalust.