Eemale jääb vastne Eesti meister, 23-aastane Tiit Kivisild. Võimalik, et koondisesisesel otsustamisel sai kaalukeeleks mullune kurb kogemus Ivo Otsaga – viimasel hetkel Urmas Raagi asemel võistkonda arvatud noor mees “kõrbes” täielikult.

Meeskondlik sõit tähtsaim

“Meeskondlik võistlus on meile nädalavahetuse kolme päeva jooksul tähtsaim,” kinnitas Eesti koondise kapten Rein Pill. “Üritame taas jõuda kolme parema sekka, ehkki skandinaavlased ja itaallased on kõvad vastased.”

Rahvuste karika arvestuses võistlevad Tallinnas Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Itaalia võistkonnad. “Ehk tuleb lõpuks päev, kus meil kõigil on hobused heas vormis,” ihkab Pill võidelda esikoha pärast.

Pilli hinnangul on eestlaste hobused praegu päris korralikus, ehkki mitte tippvormis. “Ehk minu Ritual ongi kõige probleemsem. Ta hüppab puhtalt, aga on kapriisne, võib ka seisma jääda. Siis kaotab aega ja rütm läheb sassi,” rääkis Pill.

Klettenberg võistleb meeskondlikus sõidus oma põhihobusel Novestal, Raag Ironicul ja Ellermann Poncorde’il.

Kolme päeva jooksul peetakse veel teisigi võistlusi. Individuaalne põhivõistlus, Grand Prix algab homme kell 15. “Loomulikult oleks hea, kui indivuduaalne esikoht koju jääks,” lootis Pill. Mullu sai esikoha Gunnar Klettenberg hobusel Palladium.

Eilsel avapäeval olid Eesti ratsutajatest edukamad Klettenberg ja Konstantin Prohhorov. 145-sentimeetriste takistustega parkuuris jõudis Klettenberg koguni kahe hobusega ümberhüpetele, kuid pidi leppima 4. ja 9. kohaga (vastavalt Novestal ja Paulinel).

Võitis lätlane Dainis Ozols rootslase Niklas Jonssoni ees. Andres Treve (Cashgirlil) oli viies.

Võit Itaaliasse

135-sentimeetriste takistustega võistlusel läbis enamik sportlasi (23) puhtalt nii põhiparkuuri kui ka ümberhüpped. Tänu parimale kiirusele ümberhüpetel võttis võidu itaallane Matteo Fantozzi. Järgnesid Girts Brizis (Läti) ja Prohhorov (Opellal).

Õhtu lõpetanud kiirusparkuuri (130 cm) võitis Kostas Kaigalas (Leedu), Eesti parimana oli Ots (My Lady’s Yasminil) neljas. Parima aja saanud Pill (Casanoval) ajas ühe takistuse maha ja pidi leppima seitsmenda kohaga.

Noorte ratsutajate 125-sentimeetrise sõidu võitis Marion Mägi (Resonantsil), teine oli Karin Peks (Primadonnal) ja kolmas Eleri Kurvet (Wildil).

Täna ja homme algab võistluspäev Veskimetsas kell 10.