Pavo Raudsepp ja Meelis Aasmäe said murdmaasuusatamise MK-sarja 20 km teatesprindil Vantaas 2. koha ning teenisid kahepeale 5000 shveitsi franki. Itaalia II meeskonnale (Giorgio di Centa, Christian Zorzi) kaotati 1,1 sekundit, kolmandana finisheerinud Itaalia I (Pietri Piller Cottrer, Silvio Fauner) jäeti 2 sekundi kaugusele.

“Olen kogu aeg lootnud, et sprint on minu ala,” rõõmustas Raudsepp. “Nüüd sain enesekindlust juurde. Tagantjärele mõeldes ei jäänud esikoht kaugele. Võidu röövis ehk kerge värin kõvemate meeste ees.”

Võistluse algusest juhtgrupis püsinud eestlastel tuli rinnutsi seista ka ebaõnnega: Raudsepp murdis suusakepi, Aasmäe kukkus. “Äpardused juhtusid alguses, lõpptulemusele need eriti ei mõjunud,” uskus Raudsepp. “Viimastes vahetustes ei teinud kumbki meist vigu.”

“Meelisele andsin juhise püsida pundis,” rääkis sprindikogemustega ankrumees Raudsepp taktikalisest plaanist. “Ise sõitsin nii nagu sain, polnud erilist mõtet kogu aeg ees tõmmelda.

Ma pole kõige nobedam mees läbima kahte esimest kilomeetrit. Küll aga teist. Veel rõõmsam on sõita viimast etappi. Küll siis tahaksin vajutada!”

Meelis Aasmäe leidis, et kõrge koht saavutati tänu õnnestunud taktikale. “Head tulemust võis oodata siis, kui mina suudan grupis püsida,” tõdes ta. “Sprinti sõitsin teist korda elus. Kui ala pisut rohkem nuusutada saan, hakkan enam mõikama. Sihik jääb pikkadele distantsidele, kuid paarissõidus võib isegi väljavaateid olla.”