Õnnetu kukkumise tõttu venitas pikamaaspetsialist õlasidemeid ja lendab täna Tallinna arsti juurde. “Meil siin pole arsti ja eks siis kodus näis, mis olukorras ma olen,” ütles Olle. “Sisetunne ütleb, et ilmselt saab nädalaga asja korda ja siis võin taas treenima hakata.”

Murdmaakoondise peatreeneri Mati Alaveri sõnul jätkab ülejäänud koondis Ramsaus treenimist neljapäevani. “Kõik teised mehed on praegu lumel ja treenivad,” ütles Alaver. “Põhjust kurtmiseks pole.”

Murdmaakoondisest eraldi jätkab hooajaks valmistumist Kristina ·migun, kelle põhikonkurent Marit Bjųrgen sattus eelmisel nädalal Itaalias treenides samuti õnnetusse. Norralanna sõitis koondise treeningvõistlustel mäkketõusus valli ja kukkus. Bjųrgeni sõnul oli ta sõidukiiruse valikul liialt optimistlik ja peab seetõttu samuti mõned päevad treeningus vahele jätma. “Kuid midagi tõsist õnneks pole,” ütles Bjųrgen Norra meediale.

Hjelmeset süüdistab katust

Optimistlikult jätkab treeninguid Andrus Veerpalu ja Jaak Mae suur konkurent Odd-Bjorn Hjelmeset, kes süüdistab oma viimaste hooaegade ebastabiilsuses kodumaja katust.

“Niiskus majas pole sportlasele hea ja kui me kodus katuse avasime, oli seal kõvasti niiskust,” kirjeldas 50 kilomeetri pronksmedalist Hjelmeset. “Kuna katusel polnud ventilatsiooni, siis jäi kogu niiskus majja ja see võis olla põhjus, miks ma viimastel hooaegadel nii tihti haige olin.”

Hjelmeseti sõnul pole tal kodus veedetud kahe kuu jooksul esinenud tervisprobleeme: “Ma ei tea, kas suudan paremaks minna, kuid treenisin suvel rohkem kui kunagi varem.”

Favoriidid Teichmann ja Bjųrgen

•• 40 päeva enne MK hooaja algust pakuvad kihlveokontorid suurimateks üldvõidu favoriiti-deks sakslast Axel Teichmanni ja norralannat Marit Bjųrgenit.

•• Juhul, kui panustada Teichmanni MK üldvõidule, teeniks sakslase üldedu puhul raha tagasi 2,75-kordselt. Suusatajatele panuseid teha lubav Austria kihlvekontor Bet And Win hindab meeste arvestuses kõrgeteks prantslase Vincent Vittozi (koef 5,0) ja rootslase Mathias Fredrikssoni (koef 8,5) võimalusi.

•• Ainsa eestlasena paigutasid austerlased meeste tabelisse Andrus Veerpalu (koef 66).

•• Bjųrgeni koefitsient on 1,65. Eespool Kristina ·miguni (8,0) seisab 6,5-kordse koefitsiendiga tšehhitar Katerina Neumannova. Edasi tulevad Julia T‰epalova (10,0) ja Virpi Kuitunen (12,0). EPL