Noormängijad kurdavad valutavate põlvede üle, pisitraumaga langes ajutiselt rivist välja vanameister Martin Reim.

“Ma ei usu, et asi hull on. Vähemalt minu juurde pole ükski mängija tulnud ja palunud, et Pasi, treenime vähe kergemalt ja lõbusamalt,” naeris alati optimistlik Pasi Rautiainen. “Me alles alustasime harjutamist ja pole veel kõvasti treenima hakanudki.”

Rautiaineni sõnul tabas treeningul vigastus vaid Raiko Mutlet, kes nädal tagasi süütus olukorras meniskit vigastas ja esmaspäeval operatsioonile läheb. “Olin ise juures, seal ei olnud mingit kontakti ega võitlust, Raikol lihtsalt ei vedanud. Kuid meniskioperatsioon on tänases meditsiinis sama kerge kui hambaarsti külaskäik,” rääkis Rautiainen.

Asjaolu, et kogenud Reim vigastatute leeris on, pole treeneri hinnangul traagiline, sest Reim oli traumadega hädas kogu eelmise hooaja. “Kui noored mehed tahavad tippu jõuda, siis peavadki nad rohkem treenima. Muidu jääme ka edaspidi meistrivõistlustel TVMK-st kolmkümmend punkti maha,” rääkis Rautiainen. “Kui poisid tahavad jõuda Bundesliga või Inglismaa Premier League’i tasemele, siis on vaja palju tööd. Vaadake Kristina Šmiguni või Andrus Värnikut, nemad sisuliselt elavad treeningrajal. Ainult nii jõuab tippu.”

Aastavahetust kodumaal vastu võttev rõõmsameelne soomlane jätkab Flora treeninguid juba järgmisel nädalal.