“Nii need kaotused tulevad,” tõdes ülipettunud Rocki snaiper Gert Kullamäe. “Meeskond ol tegelikult hästi häälestunud ning võideldi täiega.”

Pärast võitluslikku punkt-punkti mängu teisel poolajal tundus, et Rock murdub. Rytas pääses viis minutit enne neljanda veerandaja lõppu juhtima, ning Tartul ei paistnud olevat enam õiget minekut. Siis aga läksid asjad Rockile soodsas suunas, kõigepealt valitses Martin Müürsepp ründelauas ning vähendas vahe paarile punktile, seejärel tegi oma hulljulgete visete tõttu mängu jooksul pidevalt kangelase ja patuoina rolle vahetanud Georgi Tsintsadze vaheltlõike ning Andrius Zlesas tegi teda takistades ebasportliku vea. Grusiin viis Rocki ühe punkti kaugusele.

Taas oli Slezas aktsioonis minut hiljem, kui tegi vea lähiviskel olnud ja selle tabanud Tarmo Kikerpillile. Esimesel poolajal ebaõnnestunult mänginud “Kiks” viis Tartu taas ette 67:66. Titus Ivory vastas sellele tabava kaugviskega, kuid Teini vabavisked viigistasid seisu taas. Müürsepp takistas edukalt Rytase rünnaku viske blokeeringuga, kuid normaalaja lõpus veel rünnata saanud Rocki poolelt ei tabanud Tsintsadze kolmepunktivise. Seisul 69:69 mindi lisaajale.

Enesekindlust ei ammutanud

Kodumeeskond läks küll Kikerpilli vabavisetest juhtima, kuid enam rünnakumotor ei töötanud. Ligi kuuest järjestikusest kaugviskest ei tabanud Rockil mitte ühtegi, Rytasel tõi viis punkti järjest Marijonas Pietravicius. Lõpus vigadega mängu päästa üritanud Tartu kahjuks tabasid Rytasel enamus vabavisetest.

Tarmo Kikerpilli sõnul jäi arvatavasti eelkõige puudu enesekindlusest. “Variante seda mängu võita oli varemgi kui lõpus,” ütles ta. “Kolmandal veerandil panid nad meid küll tugeva pressingu alla, sellest tulid ka meie poolt lapsikud vead ja apsud.”

Kikerpill tunnistas, et hea mäng või mitte, kaotustest just enesekindlust ei ammutata. “See tõestas taas, et võime ükskõik kellega mängida. Oleks imelik, kui me sellisest mängust midagi ei õpiks.”