Reedesele vastuseisule tulevad tiimid väga erinevate emotsioonidega. Rock on 2016. aastanumbri sees saanud kaks kaotust FIBA Euroopa karikasarjas, langedes sisuliselt konkurentsist välja. Koduses meistriliigas alistati võõral väljakul küll Pärnu, aga see võit saadi kätte alles viimasel minutil.

TLÜ/Kalev on alustanud uut aastat kolme väga muljetavaldava võiduga. Aastat alustati Balti liigas viimaste sekundite võiduga Valmiera üle, paar päeva hiljem alistati suurepärase teise poolajaga Rakvere Tarvas. Selle nädala teisipäeval sõideti külla Valga-Valka meeskonnale, kust saadi kirja 108:100 võit.

Rockil on selja taga raske reis Siberisse, kus ei õnnestunud võita. Lisaks kaotusele rusub mängijatele ka viie tunnisest ajavahest tingitud väsimus. Rock on kahes Alexela Meistriliiga mängus andnud puhkust ka kolmele põhimehele vastavalt vajadusele ja treenerile soovile. Saab olema huvitav näha, kas Gert Kullamäe käitub pärast pikka Siberi-reisi sarnaselt ja annab noorematele suurema võimaluse või laseb meestel täie rauaga edasi panna.

Turniiritabelis asub TÜ/Rock teisel positsioonil 15 võidu ja kolme kaotusega, TLÜ/Kalev on seitsme võidu ja kuue kaotusega neljas.