Peatreener viitas vaid sellele, et eeldatavalt kaitsesse koguneva Andorra müüri laiali lammutamiseks on plaan olemas, kuid ajakirjanduse kaudu vaenlasele vihjeid anda ei taheta. „Oleme vaadanud erinevaid videoid Andorra eelmistest mängudest ning neist nii mõndagi tähele pannud, kuid see on rohkem meeskonna koosoleku teema, mitte pressikonverentsil jagamiseks,” pareeris ta.

Kui tavapäraselt on Rüütli enne mängu avaldanud ajakirjanike tungival soovil ka meeskonna algkoosseisu, siis eile oli ta nõus välja hõikama vaid ründeliini, kus võtavad kohad sisse Andres Oper ja Tarmo Neemelo. Võib eeldada, et Neemelo kui pikem ja jõulisem mängija siblib pigem tipuründaja kohal ning Oper jääb 4–4–1–1 formaadis tagumiseks ründajaks.

Erinevad skeemid

On siis Eestil kavas rohkem pikka palli ette anda ja loota, et Neemelo need andorralasi kehaliselt üle mängides omaks võtab? Ütles ju ka Rüütli enne reedest Ungari-mängu, et peame olema varasemast sirgjoonelisemad. Kerge trauma tõttu aga Rüütli reedel Neemelot kasutada ei saanud. „Oleme erinevaid skeeme trennis harjutanud, aga nagu peatreener ütles, on see rohkem meeskonnasisene asi,” ei avaldanud ka keskkaitsja Taavi Rähn midagi enamat.

Kuigi tõenäoliselt jääb pallivaldamisprotsent täna rohkem meie poole kaldu, ei oota Rähn tavapärasest kergemat tööpäeva. Pigem vastupidi. „Arvan, et lihtne meil kaitses olema ei saa. Kui meeskond läheb ründama, peame olema just tähelepanelikumad, et meid kontrarünnakutega ära ei nõelata,” märkis ta, meenutades seda, kui Eesti oli hädas samuti endast nõrgema Fääri saarte meeskonnaga – neile tuli võõrsil 0 : 2 alla vanduda ja kodus alistati vastane alles kolmanda üleminuti väravast.

„Kindlasti oli nendest mängudest meile pikemas perspektiivis kasu. Mängijad teavad, et me pole veel sellisel tasemel meeskond, kes nõrgemate vastu kindlasti kolm punkti ära võtab,” lisas Rähn. Ei tohiks unustada, et ka Andorra jaoks on Eesti see meeskond, kellelt võiks punkte röövida, arvas ründaja Oper.
Väike väljak kaljude vahelAndorra võõrustab Eestit pealinnas Andorra la Vellas 1200 pealtvaatajat mahutaval staadionil, mis on kolmest küljest avatud ja pakub Euroopa jalgpalliväljakutest ilmselt kõige maalilisemat vaadet.

Staadion on aga väiksem kui need, millega Eesti mängijad on harjunud, ja see võib kaitsvale meeskonnale Andorrale rohkem kasuks tulla. „Kui sa kaitses istud, jääb vastasel väiksel väljakul vähem ruumi söödumänguks. Meie jaoks kujunevad tähtsaks karistus- ja nurgalöögid ning üldse standardolukorrad,” märkis Andres Oper.