Ent triumfeeris viimasena jääle läinud Sarah Meier, kes tegi kodupubliku silme all karjääri viimast võistlust. Kiss & Cry nurgas tulemusi oodates ei teadnud šveitslanna ega tema treener, palju on vaja võiduks punkte. Kui ekraanile kuvati 170,60 punkti, jäid nad veel rahulikuks, aga kui lisati, et need punktid tähistavad ühtlasi Euroopa meistri tiitlit, algas rõõmupidu. Meier ei hoidnud pisaraid tagasi, publik tõusis püsti, isegi intervjueerija Stephane Lambieli hääl värises. Varem kahel korral EM-il hõbeda võitnud, ent kahel viimasel aastal vigastusega võidelnud Meieri karjäär sai tõesti muinasjutulise lõpu.

„Olen alati mõelnud, mis tunne on võita, kuid päriselt on see märksa võimsam emotsioon kui ettekujutustes,” rääkis Meier. „Olin üllatunud juba avapäeval, kui jõudsin esikolmikusse, ja kohe kindlasti üllatas mind võit. Nüüd on aeg kõrvale astuda. Kas saab üks lõpp olla veel täiuslikum,” küsis 26-aastane Meier teda piiranud ajakirjanikelt.

Kostner ütles, et kuues koht pärast lühikava rahustas ta maha. „Ma ei mõelnud enam medalile, vaid üksnes kavale. Nagu näha, tuli see vaid kasuks,” sõnas ta.

Korpi oli pettunud, kuid temale omaselt nägi ka päikeselisemat poolt. „Õnneks suutsin end pärast kohutavat algust kokku võtta ja siiski medalit väärt sõitu näidata. Pronksmedal pakub rõõmu, sest tee selleni oli pikk. Ent tõsi on see, et olin valmis enamaks,” tõdes ta. Ka Tiiu Valgemäe, kes Soomes töötades on Korpi edenemist kõrvalt näinud, sõnas, et raske on juhtunut seletada.

„Rääkisin Kiiraga vahetult enne vabakava, ta oli igati valmis ja enesekindel,” sõnas Valgemäe.

Meeste üksiksõidus krooniti Vana Maailma parimaks Florent Amodio, prantslastele tagas kaksikvõidu Brian Joubert, kellele laupäevane hõbe oli kümnes järjestikune medal EM-ilt.