Vaatamata kannatustele suutis Semenya ennast uuesti tippu võidelda ning võitis nii mullu Daegu MM-il kui ka tänavu Londonis hõbemedali. Semenya finaaljooksu nõrk algus pani aga endise tõkkesprindi ässa ja praeguse telekommentaatori Colin Jacksoni spekuleerima teemal, et äkki aafriklanna ei soovinudki minevikus läbielatud saaga tõttu jooksu võita.

„Ma tegin oma parima, mida iganes inimesed ka ei ütle. Inimesed, kes nii räägivad, ei tea kergejõustikust midagi,” vahendas Reuters Semenya Johannesburgis antud kommentaare. „Olen hõbemedali üle õnnelik. See tuli raske tööga ja pidin endast kõik välja panema.”

Nagu kodumaal oodanud rahvahulk, kes Semenyat juubeldustega tervitas, on jooksja saavutuse üle ülimalt õnnelik riigi spordiminister Fikile Mbalula. „Ta on suurepäraseks jooksjaks saamisel ületanud kõik takistused. Limpopo provintsi väikesest ja ülimalt vaesest külast pärit Semenya on saanud vapra noore naise sümboliks,” rääkis minister.

Semenya järgmiseks sihtmärgiks on tuleva suve kergejõustiku MM Moskvas. Nelja aasta pärast toimuvalt Rio de Janeiro olümpialt tahab ta samuti kuldmedaliga naasta.