"Naistevõistlusel said mõned hobused vigastada ja asemele toodi varuhobused. Kurat, pidi üks neist just mulle loositama!" sajatas Tiidemann.

Eestlane kogus imelisel setukal 740 punkti. Järgmises voorus teenis Sergio Salazar, viievõistlejate leeris üheks paremaks ratsutajaks loetav mehhiklane, samal loomal sama summa. Esialgu juhtinud kahekordne maailmameister prantslane Sebastien Deleigne sai teisel varuhobusel sootuks nulli.

Laskmises tuli Tiidemann 186 silmaga teiseks. Punkti enam kogus valgevenelane Pavel Dovgal ja punkti vähem Deleigne. Vehklemist alustades noppis eestlane ühe võidu teise järel, siis väsis. "Vist hakkan vanaks jääma!" kehitas Tiidemann treener Johannes Peetsiga kohtudes õlgu. Ometi hoidsid 850 punkti teda kõikelubaval teisel kohal, 78 punkti kaugusel juhtis Deleigne.

200 m vabaujumine lõppes krahhiga, 2.21 ei vasta olümpia seitsmenda mehe tasemele. "Tulen koju tagasi ja ujun hommikul igasuguse soojenduseta kiiremini kui nüüd MK-etapil," lubas Tiidemann. "Mehhiko MMist alates segab miski ujumist, ja ma ei tea, mis see on!"

Ometi langes Tiidemann ujumisega vaid üheksandaks, kõik oli ikka võimalik. Siis algas ratsutamine.

"Imre ajas maha kümme takistust," ohkas Peets. "Salazar arvas, et Imre kasutas asjatult kannuseid ja loobus nendest. Kümme tõket langes aga temagi all."

Maastikujooksu eel lausus Tiidemann lihtsalt: "26. ja 20. kohal pole mingit vahet. Jooksen raja treeningu mõttes läbi, aga energia jätan järgmisele, Budapesti etapile." 26. koha Tiidemann (5018) ka säilitas, esikolmikusse mahtusid ungarlane Adam Madaras (5445), Leedu koondislane Andrejus Zadneprovskis (5398) ja poolakas Igor Warabida (5397).