"Ma ju tean, et jään tippudele tublisti alla," ütles Eesti rekordi 1.88 valdaja, kes kuulub maailma omaealiste paremikku. "Aga ehk juhtub kunagi, et pääsen tugevate seltsi, ja siis tean tähtsatel võistlustel, mida ja kuidas teha."

Kvalifikatsioonist edasi viivat kõrgust 1.94 Siilats ületada ei looda, ka uus Eesti rekord ei tähendavat MM-il omaette eesmärki. Viimaseks jääda samuti ei tarvitse, sest kümnekonna vastasega on ta võistelnud ja mõnikord ka peale jäänud.

"Vahepeal valu teinud jalg on tänu Soome tohtrite süstidele tükk maad paremad, viimaseid treeninguid enam eriti ei seganudki," rääkis piiga. "Leiduvat väike võimalus, et jalg isegi päris terveks saab, kuid ilmselt tuleb varsti ikkagi lõigata."

Noorteklassi tähtsatel võistlustel on Siilats end kindlana tundnud, eelkõige ehk sellepärast, et vorm on sinna ajastatud. Teda ei heiduta Sevilla kuumus, sest kevadel ladus ta kenale hooajale põhja Itaalias sarnastes tingimustes. Staadioni hüppepaik võiks küll tribüünidele veidi lähemal olla, siis saaks treener Sven Andresooga paremini sidet pidada.

Võitu pakkus eestlanna eile 21. sünnipäeva pidanud lõuna-aafriklanna Hestrie Storbeck-Cloete ile, kes juhib 2.04-ga hooaja edetabelit. "Ta on aastaga igas asjas tohutult muutunud, edasi läinud," põhjendas Siilats favoriidivalikut.