Tartu Rock võitis Eurocup Challenge’i kohtumise raames Ukraina klubi Tšerkass Mavpat suureskooriliselt 99:74.

“Ma ei nõustu sugugi, et see oli meie hooaja esimene tõeliselt hea mäng,” vastas peatreener Algirdas Brazys SL Õhtulehe ajakirjaniku provokatiivsele küsimusele. “Oleme teinud häid esitusi Rytase, Ventspilsi, Riia ASK vastu. Aga tuleb tõdeda, et poisid olid täna tõesti väga tublid ning näitasid tõelist iseloomu.”

Tarmo Kikerpilli sõnul on võita muidugi tore, kuid kahju, et seda ainult kodus suudetakse. “Peame võõrsil paremini mängima, meie potentsiaal ei piirdunud selle kohtumisega. Seda ma küll ei usu.”

Rünnakul imelist visketabavust näidanud Rocki meeskond sattus hoogu teise veerandi lõpuminutitel. Tanel Tein ja Tarmo Kikerpill saatsid järjestikku korvi kaks kaugviset. Ülima täpsusega tegutsenud kohtunikebrigaad vilistas kohe järgmisel rünnakul ukrainlastele viskeblokeerimisel vea ning protesteerima jooksnud Rolandas Jarutisele tehnilise vea sinnaotsa. Gert Kullamäe ja Vallo Allingu vabavisetest liiguti poolajaks juhtima 38:30.

Kui Eesti klubidel on halvaks kombeks teisel poolajal ohje lõdvemaks lasta, siis seekord suudeti ärakukkumist vältida. Pidevalt korvi alt üritanud Mavpa vastu tõmmati kaitses nii kokku, et vastased saatsid palli tihti huupi korvi poole. Rocki rünnak seevastu jooksis õlitatult, viimasele veerandajale mindi vastu juba 69:52 eduseisul.

Järgmiseks – hea mäng võõrsil

Viimasel kümnel minutil hirmutas eestlasi Arnas Kazlauskas, kes viskas kiirelt üheksa punkti ja vähendas vahe 12 punktile. Rocki rünnakumootorit ei suutnud siiski enam miski peatada, kolme veerandiga käes soojaks saanud Kullamäe tabas vabalt kohalt või üle vastase käte, tuues viimasel neljandikul 18 punkti, neist 12 kaugvisetest. Mavpa oli häbistatud.

“Kui me vaid kõik mängud nii keskendunult esineksime! See oli tõesti hea esitus, oli hasarti ja mängisime, nagu enne kokku leppisime,” kiitis kokku 28 punkti toonud Kullamäe.” Rääkisime enne mängu palju, kuidas tuleb kaitses tegutseda. Ja kui palju rääkida, siis see peab lõpuks aitama.”

Teisel poolajal oma kõik kuus kaugviset tabanud Kullamäe sõnul aidati üksteist kaitses palju paremini kui Ukrainas.

“Vastased said küll 74 punkti, aga võistkonna vastu, kes visanud eelmises kolmes mängus üle üheksakümne punkti, pole see üldse paha. Nüüd on vaja järgmine samm edasi astuda, ehk teha üks hea mäng võõrsil.”

T‰erkassos oli Rock kaotanud 75:87, seega jättis ülekaalukas võit Tartu klubile kõik edasipääsu võimalused lahtiseks.