Siin ei tekitanud kellelgi küsimusi Aivar Rehemaa, Peeter Kümmeli, Karel Tammjärve ja Triin Ojaste (üks pääse oli saadud nimelt naistele) koondisse nimetamine. Viiendaks eelistas juhatus Algo Kärpi Raido Ränkelile. „See oli treenerite nõukogu ettepanek, mis oli üsna üksmeelne. Juhatus usaldab sellistes küsimustes ekspertide arvamust. Ja kui vaadata FIS-i punkte, siis on Kärp Ränkelist eespool. Tegemist oli otsusega, mis lähtus sportlikust printsiibist,” kommenteeris Eesti suusaliidu peasekretär Jaak Mae.

Lisakohad veel selguvad

Kas Eesti saab murdmaasuusatamises lisakohti, peaks selguma lähema paari päeva jooksul. Kõik riigid peavad 22. jaanuariks teatama, mitu kohta nad oma kvoodist täidavad, ja seejärel pakub rahvusvaheline suusaliit pingerea järgi ootelehel olijatele lisakohti. Kõnealuses FIS-i varutabelis on Eesti parim koht 23.

Mae sõnul pani juhatus eile paika ka ootejärjekorra, kuid seda avalikkusega jagada ei soovita. „Nimesid me täna ei ütle. Teatame siis, kui on selgunud, kas saame ka lisakohti,” ütles Mae. Peale Ränkeli jäi joone alla ka Siim Sellis.

Samuti arutas juhatus Sotši mängudele sõitva abipersonali teemat, ent enne võimalike lisakohtade selgumist konkreetseid nimesid ei kinnitatud. Kuna suusaliidul on hooldemeeste saatmiseks vähe kohti, loodetakse Eesti olümpiakomitee ja teiste alaliitudega teha koostööd.


Suusaliidu valik

Murdmaasuusatamine: Aivar Rehemaa, Peeter Kümmel, Karel Tammjärv, Algo Kärp ja Triin Ojaste

Kahevõistlus: Kail Piho, Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa

Suusahüpped: Kaarel Nurmsalu

Mäesuusatamine: Warren Cummings Smith ja Triin Tobi