Kahe grupi peale kokku ületas kvalifikatsiooninormi 20.40 ainult kuus meest, nõrgim tulemus, mis edasi viis, oli 20.04. Peetre on elus vaid korra tõuganud üle 20 meetri.

“Aia taha läks minu arust. Tegin oma selle hooaja tehniliselt kõige viletsamad tõuked. Miks nii, seda pean Antsuga (treener Ants Kiisa – toim) arutama. Võib-olla on hooaeg liiga pikk olnud. Pärast olümpianormi täitmist toimus meeletu pingelangus.”

“Esimene soojenduskatse oli Taavil väga hea ja esimene võistluskatse samuti, kindla peale tehtud. Aga siis lagunes tehnika laiali, viimasel katsel läks juba riski peale. Viiepallisüsteemis paneksin talle hindeks kolm pluss,” arvas Kiisa.

Kolm olümpiat ees

Peetre, kes peab oma olümpiaks Pekingit 2008, oli vaimustatud võistluspaigast. “Vägev, kindlasti jään siia ka õhtust võistlust vaatama. Massöör Eero Kiidli natuke haris mind muistsete olümpiamängude osas ja mul on küll hea meel, et sellises kohas sain võistelda.”

“Ma arvan, et kolm olümpiat on mul kindlasti veel ees. Aega ju on. Mida need olümpiad toovad, seda ma ei tea, aga järgmine kord tahaks olla juba selline mees, kes ei pea normi täitmise nimel punnima, vaid tõukab selle kergelt täis.”

Peetre ei tundnud ringis konkurentide ees aukartust. “Ma ei tundnud, et konkurendid minust kuidagi paremad oleksid. Olgu, päris esimesed mehed küll. Aga keskmikega võiks minu arust täiesti vabalt võrdselt võistelda. Ja kui mõelda, et enamik neist on minust kümme aastat vanemad, siis on mul lootust küll.”

“Sellel alal hakatakse tegusid tegema alles 27-28 aastaselt. Taavil pole ju vanust veel ollagi,” toetas Kiisa.