“Suuremat rõhku paneme murdmaasuusatamisele, kus eestlaste medalilootused on ka kõige suuremad,” rääkis sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer. “Lisaks kanname rohkem üle kahevõistlust, iluuisutamist, laskesuusatamist ja hokit. Kindlasti ei jää programmist välja viimasel ajal populaarsust võitnud ja olümpiaalaks tõusnud lumelauasõit,” märkis Kaljuveer.

Kokku näitab ETV taliolümpia ülekandeid 170 tundi, millele lisanduvad Eesti olümpiastuudio saated, kuhu oodatakse rohkesti külalisi ja kommenteerijaid. Tallinna stuudiot juhivad Priit Kuusk, Aarne Rannamäe, Andres Kuusk, Vahur Kersna, Mati Talvik ja Maire Aunaste. “Kindlasti on see rohkem ka meelelahutuslik kava, kus olümpiaalasid kommenteerivad huvitavad saatekülalised,” arvas Ruussaar.

Kuna suurem osa suusaalasid peetakse päevavalges, peaksid televaatajad arvestama otseülekannete jälgimisega päeva esimesel poolel. “Murdmaasuusatamine on kavas n-ö hilishommikul, alates kella 10–11-st, seega päris tööajal,” märkis Kaljuveer. Pooletunniseid kokkuvõttesaateid olümpiapäevade tähtsündmustest saab jälgida iga võistluspäeva õhtul kella 20 paiku ja südaööl.

ETV-st sõidab Torinosse kaheksaliikmeline meeskond, nende seas reporterid Marko Kaljuveer, Lembitu Kuuse, Helar Osila, Anu Säärits ja Ivar Jurtšenko. “Kindlasti ootab meid tihe töö, et pakkuda vaatajatele võimalikult head materjali ning infot. Ent loodan, et tuleb üks korralik olümpiapidu,” sõnas Kaljuveer.

Tervitusi sportlastele

Uueks multimeedia saavutuseks on EMT vahendusel G3 mobiiltelefonidest nähtavad ETV otseülekanded ja olümpiasaated. Lisaks ennustusmäng ja oma lemmiksportlaste ergutamise võimalus tervitus-SMS-iga. Tervitusi saab jälgida ka ETV olümpia kodulehelt etv.sport.ee.

Torino ülekannete ajakava:

etv.sport.ee/Torino OM-i ülekanded