Selveri võit Eesti võrkpallikarikavõistluste otsustavas viiendas geimis ei jätnud kahtlust, et seekord võitis Tartu A. Le Coqi spordihallis parem meeskond.

Kuigi tallinlased suutsid oma servivigadega mängu otsustavas faasis koguni viis punkti tartlastele kinkida, kuulus geimivõit 15:10 Selverile. Kaheaastase vaheaja järel võidi oma riietusruumis taas pudel lahti korkida ning peatreener – seekord Avo Keel – šampanjaga üle kasta.

“Pealtvaatajale oli viiegeimiline mäng meeldiv, treeneritele mitte nii väga,” muigas juubeldava seltskonnaga riietusruumist väljunud Keel.

Kui Tallinna Selver suutis esimese geimi lõpus bloki hästi liikuma panna ning 19:21 kaotusseisus olles Pere Leivalt silmapiiril terendava 1:0 edu käest rebida, siis järgmise geimi lahendas Tartu võistkond juba esimestel minutitel.

Selver eksis servi vastuvõtul ja tekkisid ka arusaamatused Markus

Tammaru ja ründajate vahel – geim kaotati 25:12. Vaheajal kulutas Keel suure osa ajast Tammaru juhendamisele. “Tegin mõned tähelepanekud,” ütles Keel. “Ei olnud nii, et oleksin mingeid rangeid käske jaganud.”

Kolmandat geimi kontrollis taas Tallinna klubi ja võitis selle 25:22, kuid neljandas võttis ohjad omakorda enda kätte Pere Leib, veatult rünnanud Marek Pihlaku vedamisel.

Viiendat geimi valitses täielikult Selver ning seda ei suutnud väärata ka rumalad apsud servil.

“Kõige suuremat puudust tundsin platsil Tsvetan Hristovist,” igatses Keel hüppeliigest vigastanud bulgaarlast taga. Mängu parimaks pidas ta soomlast Toni Kankaanpääd, kes oli 21 punktiga mängu resultatiivseim.

Eurosarja eel. “Kankaanpää ja Keith Pupart olid resultatiivsed ja lõid oma pallid ära. Meie püüdsime tõstet rohkem laiali jagada ja mängu rütmi muuta, mis osalt ka õnnestus,“ rääkis Pere Leiva peatreener Urmas Tali.

Pere Leiva kapteni Argo Meresaare sõnul kujunes Selverile Kankaanpää näol liider – kes Tartul puudus. “Ma ei ole harjunud, et ma viiendas geimis mitte ühtegi tõstet ei saa,” tegi ta tusase vihje sidemängijale Grimailovsile.

Pere Leib on hiljuti kogenud mitut valusat kaotust ning langenud Schenkeri liigas neljandale kohale. Alanud nädala lõpus saab Tartu meeskond tuleristsed eurosarjas TOP Teams Cup. “Kui oleksime täna 3:0 kaotanud, oleks asi väga hull olnud,” tõdes Tali. “Vahepeal oli palju vigastusi ja tundub, et enesekindlus lõi kõikuma. Loodan, et suudame nädalaga veidi puhata ja kosuda.”

Juba pikemat aega seljavaluga kimpus olev Meresaar lubab eurosarja mängudel kindlasti platsil olla. “Ütlesin treenerile eelmisel (üle-eelmisel – R.P.) nädalal, et need kaks nädalat pean kas või tablettide abil vastu,”

kinnitas ta.

Eesti karikavõistlused

Pere Leib–Tallinna Selver 2:3

(21,-12, 22,-21, 10)