Kohaliku Maagi ja Tammeka vastasseisus leidis pall koha väravas vaid korra, Tammeka mängijad ei suutnud oma värava eest palli puhtaks lüüa. Paraku järgnes võrgusahinale ka kohtunik Kristo Tohveri vile, mis andis märku veast.

Maagi kaptenile Siksten Kasimirile jäi vilemehe otsus natuke mõistmatuks. “Veaolukord oli kolm-neli sekundit enne väravat, kuid kohtunik lasi edasi mängida,” lausus ta. “Aga võitsime viigiga rohkem kui nemad.”

Järelejäänud kolm vooru aga Kasimiri sõnu ei kinnita. 47 punktiga viiendal kohal olev JK Maag peab mängima TVMK, Narva Transi ja FC Floraga. Viie punktiga Maagile kaotav Tammeka kohtub liidri Levadiaga ning taga olevate Lasnamäe Ajaxi ja Pärnu Vaprusega. “Viies koht on meie oma,” pareeris Kasimir.

Ratnikov pahane

Tammeka parima võimaluse eest hoolitses Kristjan Tiirik, kes lõi esimesel poolajal karistuslöögi posti.

“Tulemus oli see, mis pidi olema, kuid tegime palju praaki,” lausus Ratnikov. “Poisid võtsid väljakul vastu valesid otsuseid.”

Sel hooajal Ratnikovi käe all tubli arengu läbi teinud Tammeka riisutakse järgmiseks hooajaks ründesuunitlusega mängijatest vaeseks – TVMK-sse siirduvad Oliver Konsa, Rasmus Tomson ja Markus Jürgenson. Lisaks lahkub Florasse Siim Roops.

“Normaalne töötuju, tingimused on parimad,” kommenteeris Ratnikov alguses oma tundeid, kuid siis lõi temperament välja. “Mulle ei meeldi, kuidas mõned minu selja taga asju ajasid. Samamoodi TVMK – isegi ei küsi, mis mina asjast arvan.”

Ratnikovi sõnul mõjutab üks inimene poiste üleminekut. “Ta räägib poiste vanematega, kellel oleks kuhugi parem minna!” pahandas ta, kuid mehe nime ei öelnud.

Ratnikov ennustas TVMK-sse siirdujatele rasket põlve. “Ma ütlen – ja sa võid selle niimoodi kirja ka panna – nad hakkavad mängima esiliigas! Lisaks tekivad neil seal keeleprobleemid,” hoiatas ta. TVMK töökeel on teatavasti vene keel.

Ratnikovi liidriteta jäämine ei heidutanud. “Tublid poisid kasvavad, eriti 1990. aastal sündinud, kes tulid Eesti meistriks,” lausus ta.