Poolajaks 20 punktiga juhtinud ja kohtumise 100:78 võitnud Tartu Ülikool/Rocki juhtmängija Gert Kullamäe tõdes, et jõudude vahekord tehti selgeks juba alguses. “Oli aru saada, et selle kohtumise võtame ära. Mäng oli suhteliselt lahtine – saime väga lihtsalt korve,” rääkis meeskonna kapten.

Vaid kaheksa mängijaga Tartusse saabunud nõrgestatud Neptunasega polnud võõrustajatel mingeid probleeme. Veidi pingelisemaks läks olukord siis, kui Rocki 30-punktilises eduseisus kolmanda veerandi lõpus hakkasid külalised ootamatult agressiivselt kaitses pressima.

Bailey annab lisakäigu

Põhiliselt Vitalijus Staneviciuse ja Ronald Dorsey korvidest tegid külalised paari minutiga spurdi 16:2. Rocki mängu näis halvavat ka peatreener Algirdas Brazysi julge katsetus koosseisuga. Korraga olid platsil mõlemad mängujuhid – Georgi Tsintsadze ning uus mees David Bailey. Nende koostöö paraku ei laabunud.

“Tegelikult võivad nad koos platsil olla küll. Seda peab trennis proovima ja katsetama,” arvas Kullamäe, kes kiitis Bailey iseloomu ja meeskondlikku suhtumist.

Neljanda veerandi alguses tabas Kullamäe kaks kolmest, tehes seisuks 92:67, mis hajutas Rocki võidu suhtes igasugused kahtlused. Martin Viiaski kolm järjestikust korvi mõjusid juba Klaipeda alandamisena.

Hoolimata suurest võidust kordus Rocki mängijate suust vana tõde – kaitse vajab palju parandamist. “Meeskondlikku kaitset ei olnud üldse,” tõdes Viiask. Kullamäe lisas: “Üks ühe vastu mängides püüame küll ja saame omad mehed kinni. Kui vaja aga kaitses viimane liigutus teha, siis laseme ikka vastase läbi.”

Eilne kohtumine tähendas Viiaskile tagasipöördumist Balti liiga karussellile. “Tubli poiss! Puhka ennast välja,” kostis Rocki abitreener Tõnu Lust pärast kohtumist Viiaskile. Rohkem kui kuu aega operatsioonist taastunud Viiask tabas mängus 11 viset 14-st, kogudes meeskonna resultatiivseimana 23 punkti.

Kaheksa lauapalliga oli ta ka Rocki parim lauavõitleja, kõige krooniks “kulpis” Balti liiga blokeerijate edetabelit juhtiv äär kuus vastaste viset, millest nelja lugesid ka kohtunikud.

“Vise läks ja panin aga peale,” kommenteeris õnnest säranud Viiask. “Selline tunne oli nagu tavaliselt Kullamäel – ja see oli väga hea tunne.”