Martin Müürsepp lahkus kolmandal veerandajal platsilt omal jalal. Vigastus pole väga tõsine, aga tingib nädalase treeningupausi.

TÜ/Rocki korvpallurid näitasid 106:69 võiduga Kaunase Atletase üle, et eelmise nädala kaotus samale meeskonnale oli vaid tööõnnetus.

See, mis Rockiga kümme päeva tagasi Kaunases juhtus, jääb täpsema vastuseta.

“Tõesti ei oska öelda, seal ei olnud nagu head kooskõla, eks kohtunikel oli ka selles oma osa,” ütles 20 punkti ja 7 laupalliga meeskonna edukaimaks kerkinud Vallo Allingu.

Samas polnud Rocki mäng sugugi täiuslik ka üleeile. Atletase kaks “suurt”, Valdas Dabkus ja Remigijus Trakimas tabasid kahe peale 17 viskest koguni 14.

“Sellise võistkonna kohta lasime neil liiga palju visata, rollidega on veel probleeme,” tõdes Allingu.

See-eest Kaunases toimunud kohtumises 32 punktiga hiilanud endist Kaunase Zalgirise ässa Darius Lukminast “hakiti” kaitses nii põhjalikult, et 1996. aasta olümpiapronksil ei jäänud muud üle, kui peast kinni haarata ja nõutult käsi laiutada. Lukminase arvele jäigi lõuks vaid kuus punkti ning sedagi varjutas kaheksa pallikaotust.

“Tegutsesime tema vastu nüüd palju targemalt,” kinnitas teisel veerandajal edukalt mängu sekkunud ja lühikese aja jooksul kolm kaugviset tabanud Silver Leppik.

“Kaunases jäid pikemad mängijad Lukminase peale ning ta sai palju vabaviskeid, siin jooksid tagamängijad talle ise järele. Lisaks ajasime omaenda mängutempo üles.”

Tartu meeskond pani seekord jõuvahekorrad paika kohe esimesel veerandajal. Pärast Tarmo Kikerpilli ja Martin Müürsepa tabavaid korve algas Rocki kapteni Gert Kullamäe soolo. Kullamäe tabas viie minuti jooksul eri positsioonidelt kokku neli kaugviset ning lisas nendele lähiviskest veel kaks punkti. Kui Georgi Tsintsadze Kaunase poolelt palli vahelt lõikas ning selle koos veerandaja lõpuvilega kolmepunktijoone tagant korvi saatis, seisid tablool rõõmustavad numbrid 37:18 Rocki kasuks. Edasine kohtumise käik kujunes vaid vormistamise küsimuseks, kus leedulasest peatreener Algirdas Brazys andis piisavalt mänguaega ka noorematele mängumeestele. Oma Balti liiga debüüdi tegi 20-aastane Vitali Denikin, kelle tabamus viis Rocki sümboolselt üle 100 punkti piiri.

Kolmandal veerandajal sai Martin Müürsepp löögi jala pihta, kuid omal jalal väljakult lahkunud ääremängija olukord ei paistnud siiski liialt tõsine olevat.