Alistanud kodus Valmiera Lacplesa Aluse 110:80, tuleb Rockil punktiarve avada ka võõrsil. Samas on Tartu rünnak üles võtmas järjest paremaid tuure. Valmiera vastu, kes Balti liiga esimesel etapil alistas teiste hulgas ka BC Kalev Cramo, saadi kohe esimesel veerandil 9-punktine edu, mis mängu edenedes tasapisi kasvas. Kuigi lätlased püüdsid pärast 17 silmaga kaotatud poolaega jõuliselt mängu tagasi tulla ja tabasid kolm kaugviset järjest, hoidsid Martin Müürsepp,  Gert Kullamäe ja Georgi Tsintsadze oma visetega lõunanaabreid kui lõa otsas.

Taas Rocki resultatiivseimana 22 punkti toonud ja sealhulgas paar ülikauget kolmepunktiviset tabanud Kullamäe sõnul on heade emotsioonide pealt kergem hästi mängida. Peale Kullamäe jõudis kahekohalise punktisummani veel viis Tartu mängijat.

Üksteisemõistmine

“Meeskonnas on tekkinud üksteisemõistmine,” kinnitas ta. “Aga vaadates, kui palju punkte Valmiera meile vastu viskas, siis oleks justkui jälle milleski tagasi andnud. Sellisel meeskonnal võiks lasta ka vähem tabada.”

Peatreener Algirdas Brazys jäi hoolealuste esinemisega üldjoontes rahule. “Kui ajasime mängu kiireks, siis kippusime liialt lohakaks minema,” selgitas ta, kuid tõstis esile Georgi Tsintsadze head esitust.

Samas on selge, et järelejäänud pooleks hooajaks on vaja noore grusiini kõrvale veel ühte mängujuhti. Pikka aega vigastusega audis olnud Silver Leppiku mäng ja enesekindlus platsil jätab veel soovida. Eilses kohtumises oli Leppik hädas palli ületoomisega, tehes lühikese ajaga neli pallikaotust. Uue mängujuhi David Bailey toomine Tartusse selgub arvatavasti veel sel nädalal, kinnitas tiimi mänedzˇer Meelis Pastak.

Samas olevat turul veel teisigi huvitavaid mängijaid. Üks neist on Aaron Lucas – endine Lietuvous Rytase mängija, kes lasti hiljuti vabaks BC Kiievist.

Järgmine mäng toimub Tartu Rockil nädala aja pärast, kui kohtutakse Kaunases kohaliku Atletasega. Eeldatavalt on Atletas teise divisjoni nõrgim klubi, kuid mingi ime läbi oskas Rock neile oktoobris 15 punktiga kaotada. Hiljem Tartus purustati küll sama meeskond 37 punktiga. Balti liigas pole praeguseni võidetud võõrsil veel mitte ainsatki mängu.