Etonis peetaval sõudmise MM-il on Eestil välja panna veel kahemehepaat ja kaheksamehepaat. Tänane päev peaks tooma selgust, kas keset hooaega koosseisu muutnud neljapaat on valmis võistlema medalite pärast. Reedel Tallinna lennujaamas äralendu oodanud meeste lustakas meeleolu lubas seda siiski loota.

“Ühtegi tõsist starti pole meil olnud, aga usun, et seis on siiski hea, paat igatahes liigub küll,” ütles neljapaadi vaimne isa Tõnu Endrekson. “Oma eesmärkidest pole me taganenud, ikka lähme kulla peale välja.”

Haiguse tõttu MM-ist eemale jäänud Jüri Jaansoni ja erimeelsuste tõttu lahkunud Leonid Gulovi asendajad Allar Raja ja Igor Kuzmin on Endreksoni sõnul hästi paatkonda sulandunud.

“Tuli neile neljase põhitõed selgeks teha, usun, et nõrgemaks me nende vahetustega ei muutunud,” arvas Endrekson.

Paadi uustulnuk Raja rääkis, et Andrei Jämsa stiil on natuke erinev, tema tõmbealgus on lühem ja kiirem. “Aga mina tunnen ennast neljapaadis nüüd juba mugavalt, omavahelised suhted on samuti head,” rääkis hooaega Kuzminiga kahepaadis alustanud Raja.

“Mulle meeldib suur paat – liigub kiiresti ja tiim on ka mõnus,” ütles number ühel istuv Raja.

“Raja on meil jah roolijalg. Loodan, et kõrvalradasid me rammima ei hakka. Leedus saime isegi suure külglainega hakkama,” andis kontrollvõistlus Trakais Endreksonile lootust. Muigelsui tegi ta ka käte abil selgeks, mis paatkonna uustulnukaga vastasel korral juhtub.

Tatjana Jaansoni poolt juhendatava kvarteti ohtlikumad konkurendid on tiitlikaitsja Poola, T‰ehhimaa, 2004. aasta olümpiavõitja Venemaa, Prantsusmaa ja Saksamaa.

Kahepaadis stardivad neljapaadist tüliga lahkunud Gulov ja teine narvalane Vladimir Latin, neid juhendab Sergei Glu‰ko. Kui algselt pidi Gulov MM-il startima ühepaadil, siis kaotus Eesti meistrivõistlustel Latinile viis mehed mõttele, et jõud tuleks ühendada.