Lehiste ei avaldanud Torpedo poolt Stepanovi eest küsitavat summat, kuid mainis, et selle maksmine käib selgelt enamikele Lääne-Euroopa klubidele üle jõu. “Kui teoretiseerida, siis hetkel on turul sellist hinda nõus tasuma vaid Venemaa enda klubid,” ütles Lehiste.

Ajal, kui Stepanovi müügihinda hoitakse saladuses, teatas Moskva Spartak, et soovib “müügis” oleva poolkaitsja Radoslav Kovaci eest 15 miljonit eurot. “Nii kõrge hind on selge sõnum, et klubi ei soovi mängijast tegelikult lahti saada,” ütles Lehiste.

Praegu lõunamaal puhkavale Stepanovile teatas Torpedo juhtkond müügilisti panemisest mõned nädalad tagasi. 2004. aasta Eesti parimaks mängijaks valitud Stepanovi mängijaleping Torpedoga lõpeb järgmise hooaja lõpus. Juhul, kui eestlane pole selleks ajaks maha müüdud, võib ta klubist tasuta lahkuda.

Hoop Enar Jäägerile

Esialgu üritab Torpedo Stepanovit müüa ajavahemikus 1.–31. jaanuarini, kui on avatud ametlik üleminekute aeg. “Kuid täiesti vabalt võib juhtuda, et Andrei jääb Torpedosse edasi. Kui küsisime, et mis plaanid neil on juhuks, kui Stepanovile ostjat ei leita, öeldi, et duubelmeeskonda teda ei panda,” rääkis Lehiste.

Kõige tõsisema hoobi annaks Stepanovi lahkumine Torpedo palgal olevale Enar Jäägerile, kes ei valda vene keelt ja kellele Stepanov praegu klubis tõlgi eest on.

Tänavu 31. augustil lahkus Torpedo palgalt Hollandi klubisse Kerkrade Roda ründaja Andres Oper, kelle eest Moskva suurklubi samuti alguses soolast hinda küsis. “Kauplesime enne tükk aega, kui saime Torpedo küsitava hinna Andrese eest Roda-sugusele klubile vastuvõetavale tasemele,” rääkis Lehiste.

Agendi sõnul on Venemaal levinud nö, oligarhlik suhtumine. Mängijate eest, keda klubi enam ei vaja, küsitakse väga soolast hinda.