Tuletõrjespordi meistrivõistlustel osalejad puutuvad kokku tule ja veega, ületavad takistusi ning moodustavad aja peale voolikuühendusi. Ekstreemseimaks võistlusalaks on konksredeliga mööda välisseina neljandale korrusele ronimine. Kiireimad mehed teevad seda 15 sekundiga.

Samaaegselt toimuvast päästjate kutsemeisterlikkuse võistlusest Eliitkomando 2011 võtavad osa ainult kutselised päästjad. Mõõtu võetakse praktilistes harjutustes ning võistlused viikse läbi võimalikult reaalsetes tingimustes, millistega päästetöötajad igapäevaselt kokkupuutuvad. Kasutatakse kaasaegset päästetehnikat, millega kustutatakse tuld, likvideeritakse liiklusõnnetusi, päästetakse inimesi ning täidetakse muid raskeid ja vaatemängu pakkuvaid ülesandeid.

Eliitkomando tiitli nimel lähevad homme võistlema Narva, Rakvere, Paide, Kuressaare, Tõrva, Tartu, Viljandi, Põlva komando päästjad ja möödunudaastane esikolmik Tallinnast: Nõmme, Kesklinna ja Lilleküla.

Pealtvaatajateks on oodatud kõik huvilised. Põnevat vaatemängu pakkuv sündmus on kõigile tasuta. Mõlemal päeval alustatakse võistlustega kell 10 hommikul.

Näitlikustav video tuletõrjespordist, milles toimuvad ka maailmameistrivõistlused: http://www.rescue.ee/Tuletorjespordialad