Tartu Ülikool/Rock kohtus neljapäeval FIBA EuroCup Challenge'i sarjas Samaaras kohaliku VVS CSK-ga, kelle kodus kaotati. Säilitamaks lootusi alagrupist edasi pääseda, tuli venelasi võita, kuid kahjuks sellega hakkama ei saadud, kirjutab Sportnet.

Samaara meeskond võitis 81:74 ning kindlustas endale koos Tšerkassõ Mavpaga pääsu järgmisse ringi.

Esimene veerandaeg oli tasavägine ning lõppes võõrustajate eduseisul 20:18, ehkki neli sekundit enne veerandaja lõppu oli Silver Leppikul võimalus vabaviskejoonelt viigistada. Paraku läksid mõlemad visked mööda. Teisel veerandajal pääses Samaara meeskond korraks ette kaheksa punktiga, kuid poolaja võitis VVS CSK taas vaid kahe punktiga, 37:35. Enne viimast veerandaega oli kodumeeskonna eduseis kasvanud aga tosinale punktile, 63:51.

Viimase veerandaja 12. sekundil rehabiliteeris end veidi Allingu, tabades lähiviske seisuks 53:63, ent tegi järgmisel rünnakul oma neljanda vea. Õnneks ei saanud nüüd palli korvi ka samaaralased ning Teini korv 8.08 enne lõppu vähendas vahe kaheksale punktile, 55:63. VVS CSK sai oma esimese korvi (Agapov) alles kaheminutilise mängu järel. Kaks ja pool minutit mängitud, tabas Leppik kolmese seisuks 58:65 ning üks minut ja 11 sekundit sopsas veel ühe kaugviske seisuks 61:65. Rocki 10:2 spurt sundis Samaarat aja maha võtma.

Sellest oli kasu, sest Strelkini viskest kindlustas kodumeeskond oma kõikuma löönud eduseis (67:61). Butkevičius ei saanud rünnakul kaks korda palli korvi, Tein kaotas palli ja 4.31 enne normaalaja lõppu viskas Agapov 69:61. Viimast nelja minutit alustas Cooki korv seisuks 71:61.

Tartlaste mäng muutus kramplikuks - Allingu kaotas palli, Doronin viskas kaugelt mööda ning ei suutnud seejärel viie sekundi jooksul palli üle tuua. Ka Leppik kaotas palli ning 2.36 enne lõppu võttis Samaara aja maha.Jäi veel kaks minutit, kui Butkevičius palli pealt korvi surus, kuid kaotusseis oli endiselt kümme punkti, 63:73. Lõplikult pani võitja saatuse paika Cooki kolmene 1.13 enne lõppu - 76:65.

Viimasel minutil tabas Tsintsadze veel kaks vabaviset, kuid lõpuks 11 punkti kogunud Agapovi vastus oli kolme punkti väärt, 79:65. Poole minuti jooksul jõudsid korvini veel Doronin, Tsintsadze (kaks korda) ja Tein (kolmene), kuid rong oli juba läinud. Samaara võitis 81:74 ning kindlustas endale koos Tserkassõ Mavpaga koha järgmises ringis.