Praeguse seisuga ei ole meil A-normi täitjaid, B-tulemustega võivad end kindlamalt tunda Triin Aljand ja Martin Liivamägi.

Eestlastest on sel talvel head hoogu näidanud Jane Trepp, kes püstitas veebruarikuus 50 m vabaujumises isikliku rekordi. Lõppenud nädalal näitas 100 m liblikujumises elu kiiremat aega Annika Saarnak, aga Triin Aljand on samal alal kiirem. Poisid alles koguvad vormi, Martti Aljand ja Liivamägi USA-s, Andres Olvik Eestis.

Mullune parim naissportlane Triin Aljand naasis just laagrist LAV-ist. Isa Riho Aljandi sõnul on ta heas tujus ja valmis nädalavahetusel Amsterdamis peetaval võistlusel treeningukoormuselt tulnuna võimalikult häid aegu välja pigistama.

Praegust seisu vaadates võib veel loota, et Eestist hüppab olümpiavette vähemalt neli ujujat. Niisuguse saavutuse üle võiks alaliit igal juhul rõõmustada. Mõistagi on oht, et see arv väheneb kahe-kolmeni, ent kõigilt sõitjatelt võivad spordisõbrad siis ka tulemust oodata. Meenutuseks: Pekingis käis üheksa ujujat ning parimaks jäid Triin Aljandi 21. koht ja Miko Mälbergi 25. koht 50 m vabaujumises. Usun, et Londonisse sõitjad löövad need tulemused küll üle!