Meistriliiga hooaja rekordilise 40. värava löönud juubeldavat Neemelot jooksis õnnitlema kogu TVMK meeskond, kaasa arvatud väravavaht Vitali Teleš. “Ega see rekord mind täna nii väga painanud,” ütles mängu peakangelane. “Algus oli ehk veidi närviline, sest kui hoiatuskaardi oleks saanud, poleks ma Valga vastu mängida saanud.”

Eilne mäng Flora vastu kujunes meistritele ootamatult raskeks. Kuigi rohesärkidel polnud mängus midagi, esitasid nad peatreener Sergei Ratnikovi sõnul TVMK vastu tänavu peetud mängudest eile parima partii.

Meistritiitli võitmine tähendab TVMK mängijatele kopsakat preemiat. “See summa on kogu meeskonna peale ikka sadades tuhandetes,” ütles haldusdirektor Ants Juhvelt. “Nüüd peavad treenerid otsustama, kes kuidas mängis ja vastavalt sellele preemiat määrama.”

Said kaitse pidama

Hooaja jooksul rekordilised 137 väravat löönud TVMK rünnak on juba paar aastat olnud meistriliiga parimaid. Ihaldatud tiitli tõi esmakordselt meeskonnale kindel kaitse. “Saime pärast leedulase Tomas Rimase tulekut omal taga kaitses ka asjad korda,” ütles peatreener Ratnikov. “Ütlesin juba talvel, et sel hooajal tuleme meistriks.”

Meeskonna hooaja parimateks nimetaski Ratnikov Rimast ja Neemelod. “Kõik liinid olid meil hästi komplekteeritud ja rünnak vaieldamatult Eesti parim.”

Peterburi Zeniidist hooaja alguses TVMK-sse palgatud vanemtreener Vjatšeslav Bulavin pidas edu võtmeks meeskonna head füüsilist vormi. “Hooaeg hakkab läbi saama, kuid mehed on siiani väga heas vormis,” pakkus Bulavin.

Talvel hooajaks valmistudes tõstis karmi vene kooliga Bulavin TVMK treeningutes oluliselt füüsilise ettevalmistuse osa. “Suvel lasime korraks koormust alla, kuid ütlen juba praegu, et heaks saamiseks on vaja tulevikus koormust veel suurendada,” ütles Bulavin.

Ilma küsimata tõstis Bulavin esile nende väravaküti Neemelo suhtumist. “Tema treeningutesse suhtumine on ikka väga hea,” ütles vanemtreener. “Ta on füüsiliselt tugevam ja võidab nüüd juba kahevõitlusi. Ning tehnika tuleb ka aegamisi. Ta ei ole veel tervenisti avanenud. Tarmo peab alles jalgadele tõusma.”

Bulavini sõnul on tema ülesanne, et noor väravakuningas tähehaigust põdema ei hakkaks. “Poisid meeskonnas naeravad, et Tarmo lõi küll 40 väravat, kuid sama palju jättis ka löömata. Nii et realiseerimise protsenti 50 saab veel parandada.”

“Võimalusi on mul jah palju olnud,” muigas Neemelo. Ka eile enne väravalöömist luhtas ta platsil väga hea võimaluse, kui Flora värava ees külili kukkus ja pallile pihta ei saanud.

Neemelo hea sõber, TVMK teine ründaja Ingemar Teever õnnitles kaaslast hooaja väravarekordi puhul. “Eks ta peab koondises samuti varsti jala valgeks saama. Selles osas olen ma temast veel ees.”

“Kahju, et ei saanud ise vigastuse tõttu temaga selle Kuldsaapa pärast võistelda,” ütles liigas 19 väravat löönud Teever. “Sain vigastada just enne suureskoorilisi võite Dünamo ja Kuressaare üle.”

Kui enamikule TVMK-st oli eilne meistritiitel esmakordne, siis kogenud, 36-aastasele kaptenile Andrei Borissovile oli see juba viies. Eelmised olid võidetud Norma ja Lantana koosseisus. “Meil on meeskonnas hea sisekliima. Poisid käivad ka väljaspool mänguaega omavahel tihedalt läbi,” ütles kapten.

Meistrite Liiga eelringi pääsemine tähendab TVMK-le UEFA poolt oluliselt suuremaid preemiaid kui seni UEFA karikasarjas osalemine. “See on kolm korda suurem summa kui UEFA Cupil,” ütles Sergei Ratnikov.

Treener ajas vuntsid maha

•• FC TVMK väravavahtide treener Oleg Andrejev lubas suvel, et kui meeskond meistriks tuleb, ajab ta vuntsid maha.

•• Eile ajaski 43-aastane Andrejev mängu järel garderoobis vuntsid maha. "Kiirelt käis," naeris Andrejev, kes kogu elu vuntse kandnud. "Ainult sõjaväes ei olnud vuntsi nina all," ütles ta. Vuntside poolest tuntud Andrejev on ka vastav hüüdnimi - Ussatõi ehk Vunts. "Naine ei teagi veel, et vuntsid ära ajasin." EPL