Kuigi geimide lõppseisud (28:26, 25:22, 25:22) peegeldasid tasavägist heitlust ning Pärnu suutis ka juhtida, kontrollis kohtumist kodus mänginud Tartu meeskond. Samas oli heitlus ilusast võrkpallist kaugel.

Mängus kokku 18 serviviga teinud Falck Pärnu peatreener Andrei Ojamets tunnistas, et ootas pärast Schenkeri liiga finaalseeriat mõningast mängutasemel langust.

“Aga ei uskunud, et poisid nii ära lagunevad,” ütles ta. “Mäng  sõltus rohkem ülepüüdmisest kui väsimusest.”

Statistika järgi olid pärnulaste kaotuse põhjused Ojametsa sõnul lihtsad. “Servi vastuvõtust ja enda servist andsime ära ligi geimi jagu punkte,” lausus ta.

Ojamets avaldas arvamust, et tartlaste mäng ei sarnanenud samuti nende paremate päevade esitustega. “Kui sellise halva vastuvõtu ja serviga saame nende vastu 22 punkti, räägib see enda eest,” lisas ta.

Inetu mäng

Pere Leiva peatreeneri Urmas Tali sõnul ootasid nemad  Pärnult paremat esitust. “Nad mängisid ka veerandfinaale, aga meil oli ligi kahenädalane mängupaus,” ütles ta. “Kohati oli meie mäng enam-vähem, kuid siis võtsid mehed vastu valesid otsuseid, mis rikkusid kogu mängupildi.”

Pere Leiva staarmängija Argo Meresaar läbis hiljuti seljaoperatsiooni ning vaatas mängu publiku seast. Kordamööda asendasid teda nii nooruke Oliver Venno kui ka Ragnar Pähn.

“Neil ei ole veel täielikku klappi,” lausus Tali. “Stabiilsusest jääb puudu, kuid see ei tähenda, et me ilma Meresaareta võitlemisest loobume.”