Kamtshatkal on üle 160 vulkaani, millest 28 on endiselt aktiivsed. Venemaa ekstreemsportlane Valeri Rozov läks neid vulkaane väga otseses mõttes avastama.

Koos kümneliikmelise meeskonnaga Venemaalt, Saksamaalt, Inglismaalt, Türgist, Serbiast ja Austriast veetis ta palju aega, et seda hullumeelset tempu planeerida ning ettevalmistada. Kõige raskem osa selle triki juures oli maandumine - maandumisrajaks oli kõigest väike jääpank vulkaani keskosas. Lõpuks, kui tuulesuund ning vulkaani tegevus olid kontrollitud, õnnestus kogenud langevarju maailmameistril kolmanda katse hüpe.

Valeri hüppas 3 300 meetri kõrguselt, MI-8 tüüpi helikopterilt, millel tuli uks selle triki jaoks eemaldada. 44- aastane sportlane lendas seejärel tiibkostüümiga 2 322 meetrit kõrgesse vulkaani. Ainukeseks maandumisvõimaluseks oli väike jääpank, kuna kõik muud pinnad olid kas liiga kuumad või liiga õhukesed, et tema raskust kanda.

Pärast maandumist, polnud venelasel väga aega rõõmustada, sest vulkaanist tuli kibekiirest välja saada, kuna vulkaani aurudest eraldusid mürgised gaasid. Rozov ronis köit mööda ülesse tagasi ning jõudis kenasti tagasi oma laagripaika, kus kogu meeskond seejärel õnnestunud triki tähistas.