Rahvusvahelise sulgpalliliidu täna avaldatud maailma edetabeli põhjal pannakse paika sportlased, kes pääsevad Pekingi olümpiamängudele. Raul Must on meeste üksikmängus kolmas varumees, kuid mitteametlike andmete kohaselt peaks ikkagi pääsema Pekingisse.

Nimelt on kahel palluril õigus osaleda korraga nii mees- kui ka segapaarismängus, nende arvelt saab üksikmäng kaks kohta juurde. Lisaks pole mitu üksikmängijat täitnud oma riigi olümpiakomitee seatud norme, tõenäoliselt loobub kohast paar-kolm riiki.

"Praeguse seisuga peaks neli-viis varumeest Pekingisse pääsema," ütles rahvusvahelise alaliidu treeningukeskuses Saarbrückenis harjutav Must, kelle juhendajateni jõuab info kõige kõrgemaid kanaleid pidi. Nüüd jääb oodata kuu lõppu, selleks ajaks peavad esimeses ringis õigust omavad riigid tegema sulgpallurite ülesandmise olümpiale.

Kui olümpiatabelis asub Must 41., siis maailma edetabelis 88. kohal (numbrid erinevad riikidele kehtestatud rangete kvootide tõttu). Kuid rivi on ülitihe. Teatavasti jõudis Must eelmisel nädalal turniiril Hollandis teise ringi ja kaotas järgnenud kohtumise ülinapilt. Suutnuks ta võtta veel kaks võitu, asuks 20-aastane tulevikumees koguni 78. astmel ehk kümme kohta kõrgemal!

Naiste üksikmängus oli juba mitu kuud tagasi selge, et Kati Tolmoff teenib olümpiakoha. Mängudele lubatakse vähemalt 38 üksikmängijat, Tolmoff asub 27. kohal. Maailma edetabelis on ta 44.

Tolmoff saab kutse juunis Hollandis peetavale Euroopa sarja lõppturniirile, kuhu üksikmängudes kutsutakse ainult neli sulgpallurit. Tolmoff asub viimase aasta jooksul Vanas Maailmas näidatud tulemuste põhjal kolmandal kohal. Sulgpallile mitteomaselt katavad korraldajad sõidu- ja elamiskulud, kõik osalejad saavad ka auhinnaraha. Näiteks võitja teenib 5000 dollarit, poolfinaali kaotaja 1750.

Foto: Aldo Luud