Veebruari rõõmustavaima sporditulemuse eest hoolitses tennisist Jürgen Zopp juba küünlakuu esimestel päevadel, kui võitis Kaasanis ATP Challenger-sarja tenniseturniiri ja pälvis seega oma elu esimese kõrgema sarja turniirivõidu.

Lisaks aitas Zopp Eestil alistada Davise karikasarjas Luksemburgi, kuid paraku pidi ta Bergamo turniiri kuu keskel veerandfinaalis pooleli jätma valusa õla tõttu. „Kahju, et pidin seal katkestama, sest mul oli Kaasani turniiri järel veel nii hea tunne ja hoog sees,” hindab Zopp tagantjärele. „Aga ega hea mängu tunne ei kao nii kiiresti, seega loodan häid mänge jätkata.” Õlavalu hakkab taanduma, kuigi päris täiskoormusega pole Eesti meeste esinumber veel harjutada saanud. Paar päeva veedab ta nüüd Soomes treenides, enne kui asub neljapäeval teele USA poole, kus ootavad ees Indian Wellsi ja Key Biscayne’i turniirid. „Need on nii kõvad turniirid, et seal ma veel esikohtadele ei mõtle,” nentis Zopp.

Kes veel kandideeris?
Kõva konkurent oli Šotimaa vutiliigas edukalt karjääri jätkanud Henrik Ojamaa.

Grete Gaim
Parim noor krooniti juunioride maailmameistriks laskesuusatamises

Kui paljud teist teadsid nädala eest, kes on Grete Gaim? Üleeile ehtis 18-aastase Elva neiu foto suuremate päevalehtede esikaasi. Juunioride maailmameistreid olümpiaaladel ei ole meil just ülearu palju, talispordis tõi viimati, kümne aasta eest kuldmedali koju Aivar Rehemaa. Ja eks omaette märk ala tõusust ole seegi, et eelmisel kuul valis Eesti Päevaleht parimaks nooreks laskesuusataja Rene Zahkna.
„Õnnitlusi olen tõesti nende päevade jooksul väga palju saanud, pere, sõbrad ja tuttavad on helistanud ja sõnumeid saatnud, samuti olen andnud vist jube kümme intervjuud,” rääkis Gaim eile Riia lennujaamast. Eesti koondise lend Münchenisse oli tühistatud, kuid ometi lootsid laskesuusatajad õhtul Berliini kaudu homme algava MM-i võistluspaika jõuda.

Kes veel kandideeris?
Tennisist Anett Kontaveit, kes võitis ITF-i turniiri Tallinnas ja alistas maailma 48. reketi; judoka Grigori Minaškin, kes sai GP-etapil teise koha; korvpallur Siim Sander Vene, kes liitus Riia VEF-iga; kergejõustiklane Rasmus Mägi püstitas rekordeid ja võitis Eesti meistritiitleid.

Rain Veideman
Tippurühkija liitus Saksamaa meistrivõistluste klubiga BBC Bayreuth

Kaks hooaega tagasi Rakvere Tarvas komeedina korvpallitaevasse tõusnud ja klubi koduses meistrisarjas hõbemedalitele aidanud Rain Veideman astus veebruari alguses karjääris pika sammu edasi, sõlmides esimese välislepingu.

Seni pole pidanud pettuma ei Rain ise ega kaasaelajad – Eesti ja Balti liigas säranud tagamängija pole Bayreuthis pingiotsale maandunud, vaid on saanud igal senisel neljal kohtumisel vähemalt 25 minutiks väljakule. „Saksa liiga on sõna otseses mõttes füüsilisem, lisaks rohkem üks ühele mängimist. Jookse-viska-mäng, mis mulle sobib,” rääkis Veideman. Loodetavasti jätkub välismaale pääsemise nimel sihikindlalt harjutanud Veidemani karjäär tõusvas joones. „Unistus on jõuda välismaal ikka võimalikult kõrgele,” rääkis andekas korvpallur.

Kes veel kandideerisid?
Korvpalli Balti liiga Challenge Cupi finalist Rakvere Tarvas, laskesuusatamise MK-etapil karjääri parima, 18. koha saanud Kadri Lehtla, neli korda Eesti teivashüppe rekordit uuendanud Lembi Vaher, Kreeka-Rooma maadluse GP-etapi võitnud Heiki Nabi.



PUNANE KAART

Tartu maratoni telepilt

Kui küsisime enne Tartu maratoni kolleegidelt, millest võiks spordipeo eel kirjutada, tehti ettepanek kihla vedada, kas teleülekanne õnnestub või ei. Irooniline torge sai tõeks.

Kuna tegemist on nii mastaapse ülekandega, kus ilmal on mängida oluline roll, on väga raske kellegi poole näpuga näidata. Ent saame aru ka televaatajatest, kes pühapäeva varasel tunnil soovisid pannkoogi kõrval elada kaasa tippudele ning telepurgist tuttavaid nägusid leida. Hakkiv ja kohati seisev pilt ei olnud just väga lõbus vaatamine. Asjaosalised aga reageerisid äärmiselt professionaalselt: ETV vabandas juba hommikul, ülekannet tootnud OÜ Balti Video juht Raivo Suviste ei hakanud ettekäändeid otsima, vaid tunnistas kehva olukorda.

Kes veel kandideerisid?

Võistluskeeldu kandev Andrus Veerpalu abistas Otepää MK-etapi ajal Eesti koondist.
Tülid autospordiliidus, mille tulemusena mõned juhatuse liikmed välja astusid.