Heat oli finaalseerias Dallas Mavericksi vastu 0:2 kaotusseisus, kui jaanuaris 25-aastaseks saav Wade oma esitustega meeskonda innustas ja nad 4:2 võidule vedas. Wade'ist sai auhinna 52-aastase ajaloo jooksul selle viies korvpallurist laureaat, kirjutab Sportnet.

NBA finaalseerias olid tagamängija Wade'i keskmised näitajad aukartust äratavad: 34,7 punkti, 7,8 lauapalli, 3,8 resultatiivset söötu ja 2,7 vaheltlõiget. Loomulikult tunnistati ta ka finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. "Põhimõtteliselt mängis ta kuue nädala jooksul tasemel, milleni peaaegy mitte keegi pole varem küündinud. Ma ei tea, et Michael Jordan oleks teinud parema finaalseeria kui Dwyane," lausus endine Heati peatreener Stan Van Gundy.

"Hetkel on ta NBA parim mängija ja teistest eristavad teda just võidud. LeBron James, Kobe Bryant ja Carmelo Anthony on samuti suures mängijad, kuid Dwyane'i ja Kobet eristab see, et kui Lakers tuli kolmel korral järjest meistriks, oli Kobe roll suur, ent liider oli Shaquille O'Neal. Eelmisel hooajal oli liidriks Dwyane, tema tõi Heatile meistritiitli," andis Van Gundy Wade'ile ülistava hinnangu.