See on lugu eestluse püsimajäämisest ning laulu võimust, aga samas ka spordihuvilisest, hea huumorisoonega, sõnaosavast ja sarmikast mehest, kes üle kõige oma elus armastas muusikat. “Hakkame, mehed, minema” vaatleb inimest taktikepi taga, heliloojat, kelle sulest on sündinud nii “Mu isamaa on minu arm” kui ka “Rongisõit”.

Helilooja, dirigendi ja koorijuhi Ernesaksa (1908-1993) elu ja üleelamised peegeldasid kõike, mida suutsid erinevad võimud ning režiimid inimestele eelmise sajandi jooksul pakkuda. Saatus paiskas ta 1940ndatel Eestist Nõukogude Venemaale, kus tal õnnestus tegeleda loometöö ja koorimuusikaga.
Eestisse naastes keskendus ta Riiklikule Akadeemilisele Meeskoorile ning koorimuusika arendamisele, saavutades mitmete oma teostega Eesti rahva südames kindla ja vankumatu koha.

Lavastuse teksti kirjutas Andra Teede, lavastaja, heli- ja videokujundaja Veiko Tubin, kunstnik Marion Undusk, valguskunstnik Priidu Allas.

Laval Gert Raudsep, Kait Kall, Hirvo Surva ja rahvusooper Estonia poistekoor.

Ernesaksa tuntumateks teosteks on „Hakkame, mehed, minema“, „Kutse“, „Helin“, „Rongisõit“, „Päike vajus pärnapuule“, „Mu isamaa on minu arm“ jne.

Lavastust mängitakse Noblessneri Shipyardis kümnel juunikuu õhtul, millest pileteid on veel saada 16., 25., 26., 27., 28. ja 29. juuni etendusteks.

Korraldajaks Ekspress Meedia. Pileteid saab osta SIIT.