Twitch.tv ongi sisuliselt YouTube, kuid nunnude kassivideote asemel saab nautida videomänge otseülekandes ning samal ajal lubatakse striimi loojal taustal kommenteerida.

YouTube kutsub YouTube Gamingut kohaks, kus võib näha kõike, mis seotud mängudega. YouTube Gaming liigitab automaatselt YouTube’i mängude sisu nii, et kasutajal oleks lihtne enda lemmikmäng üles leida.

Google avalikustas juunis, et Twitchi kõrvale tekib YouTube Gaming. See on esimene tõsiseltvõetav konkurent Amazonile kuuluva Twitch.tv-le.

Google on küll üritanud Twitchi mitmeid kordi ära osta, kuid tehingud on läbi kukkunud Amazoni kõrgemate pakkumiste tõttu.

Google tegelikult omas juba lahendust otseülekandes mängitavate videote vallas platvormiga YouTube, kuid Twitch oleks muutnud selle platvormi ehitamise lihtsamaks.

Tegelikult paljud mängurid juba kasutasid YouTube’i, et arhiveerida mänge, sest Twitch säilitas mänguvideoid ajutiselt enda serverites.

YouTube Gaming kasutab HTML5 ja režiimi DVR Mode, mis võimaldab puhverdada viimase nelja tunni materjali, kui striimi looja seda soovib, ning hiljem seda videot edasi ja tagasi kerida. Selline lahendus puudus platvormil Twitch.tv.

YouTube Gaming saab olema kättesaadav kõigis piirkondades, kus on ligipääs YouTube’ile.

Meeles tuleb pidada, et rakendus Androidile ja iOSile on saadaval hetkel ainult USAs ja Inglismaal, kuid teistes riikides on see tulekul.