Sel nädalal tõi tuntud veebimaksete platvorm PayPal turule uue teenuse PayPal.Me, mis pakub kasutajatele senisest lihtsamaid virtuaalseid rahaülekandeid, kirjutab Kiip.ee.

Äpi idee on teha inimeselt-inimesele ülekanded kiiremaks ning lihtsamaks. Sarnaseid teenuseid pakuvad suurematel turgudel veel nt Facebook, Google, Square Cash ja Snapchat.

PayPal.Me erinevus nimetatud konkurentide ees on rahvusvahelisus. Alates esimesest päevast alates on teenus kasutatav kokku 18 riigis.

Kahjuks kuvatakse PayPal.Me veebilehel teavitus, mis informeerib Eesti IP-ga külastajaid sellest, et teenus ei toimi meie regioonis.

(ekraanitõmmis)

Iseenesest ei ole sel midagi ebatavalist, et uued teenused ei jõua koheselt Eesti (või üldisemalt Baltikumi) turule.

Küll aga paneb peab kratsima fakt, et lehe allosas kuvatakse väikest Eesti lippu ning selle kõrval kirja “русский”, mis viitab sellele, et leht on saadaval vene keeles.

Uudise teeb veelgi kummaliseks asjaolu, et perioodil 2005-2011 olid nii PayPal kui ka eestlaste loodud Skype eBay tütarfirmad.

(ekraanitõmmis)

Teavitasime PayPali apsakast Twitteri vahendusel. Firma sotsiaalmeedia esindaja vabandas, et teenus ei ole Eestis veel kasutatav, vale keele kuvamise kohta ei jaganud esindaja kommentaare.