Meie tervis sõltub olulisel määral suhete tervisest. Mõnikord ei märgata oma suhetes toimuvale tähelepanu pöörata enne, kui ootamatult esile kerkinud haiguse põhjust otsides jõutakse suhte-
stressini. Pereterapeut Katrin Saali Saul ütleb, et paremate suhete saavutamise ja enesearengu vallas on arenguruumi enamasti küllaga. Soovitakse arendada mitte ainult enda intellektuaalset, vaid ka emotsionaalset külge. Inimeste suurt vajadust tervikliku ja terve, mitte üksnes eduka mina järele näitab kõikvõimalike eneseabiõpikute, suhtekoolituste ning tervise- ja suhteteraapiate suur populaarsus. Otsitakse sisemist rahulolu, mille tagavad kõigepealt head suhted iseenda ja oma lähedastega.

Kui suhete valdkond on nälga jäetud, siis on inimene peagi haige ja paljas, sest kui meie elus leidub üksnes halbu suhteid, ei suuda me enamikus eluvaldkondades (nii vaimsetes kui ka materiaalsetes) täisväärtuslikult tegutseda. Armastuse ja turvalisuse näljast ei jää haigeks üksnes meie ise, vaid ka meie lapsed.

Puhkuste ajal, kui on veidi rohkem aega mõelda ja näha, ongi ehk hea võimalus keskenduda oma suhete tervendamisele. Selle asemel et teha oma suhetega rasket tööd, hakake hoopis suhete eest hoolitsema. Kuidas, seda saab lugeda tänase LP terviserubriigi persooniloost.